CHELSEA OSTALE NOVICE

Abraham in Tomori vpoklicana v angleško reprezentanco

Gareth Southgate je objavil najnovejši spisek angleške reprezentance za prihajajoče kvalifikacijske tekme proti Češki in Bolgariji, na katerem sta se nepresenetljivo znašla tudi Tammy Abraham in Fikayo Tomori.


Izjemna forma je Chelseajev dvojec popeljala do vpoklica v angleško reprezentanco.

Tammy Abraham je v letošnji sezoni Premier League zadel 7-krat in je trenutno drugi strelec angleškega prvenstva. Za Abrahama to sicer ni prvi vpoklic; ta se je prvič zgodil leta 2017, ko je tudi doživel reprezentanči debi proti Nemčiji. Ker pa je to bila prijateljska tekma, ta ne šteje med uradne tekme, zato je 22-letni napadalec še vedno imel možnost, da zaigra tudi za Nigerijo.

Fikayo Tomori pa je v zadnjih tednih postal steber Chelseajeve obrambe. Prispeval je tudi en zadetek, mojstrovino proti Wolverhamptonu. Za branilca je to prvi vpoklic v člansko reprezentanco.

Chelseajev dvojec se bo pridružil Masonu Mountu v angleški reprezentanci. Vir: Twitter

Gareth Southgate pa ponovno ni vključil Kyla Walkerja, kar se je zgodilo že drugič zapored. To predstavlja veliko skrb za branilca Manchester Cityja, ki sta ga iz angleške reprezentance izpodrinila Trent Alexander-Arnold in pa Kieran Trippier, pred njim pa je v vrstnem redu tudi Aaron Wan Bissaka, ki bo izpustil reprezentančno akcijo zaradi poškodbe.

Na spisku ni tudi Deleja Allija in pa Jesseja Lingarda, ki sta v zadnjem času v mizerni formi.

Celoten spisek:

Image result for england squad vs czech republic and bulgaria

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]