FOKUS

Odložena Liga Prvakov in Liga Europa

Vsa tekmovanja pod okriljem UEFE, vključno z Ligo Prvakov in Ligo Europa so bila začasno odpovedana, tekme pa prestavljene zaradi grožnje virusa COVID-19.


Vse tekme, ki bi morale biti odigrane v prihajajočem tednu so bile prestavljene, med njimi tudi obračuni Manchester Cityja in Real Madrida, Juventusa in Lyona, Barcelone in Napolija ter Bayern Munchena in Chelseaja. Prav tako so prestavljeni povratni dvoboji ravnokar odigranih prvih tekem osmine finala Lige Europa, kjer nastopajo Manchester United, Wolverhampton in Glasgow Rangers.

Prestavljene so tudi vse tekme mladinske Lige Prvakov, ki bi morale biti odigrane 17. oz. 18. marca. UEFA je povabila predstavnike vseh petinpetdesetih članic na krizni sestanek, kjer bodo v torek razpravljali o morebitnih rešitvah v boji z izbruhom virusa COVID-19. Vse odpovedane tekme pa bodo nov termin dobile naknadno, v skladu z okoliščinami glede varnosti izvedbe.

Po podatkih World Health Organization je bilo do danes v 118 državah sveta diagnosticiranih preko 125 tisoč ljudi s virusom COVID-19, ki je terjal življenja že prek 4600 oseb.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]