ARSENAL FOKUS

Danes mineva 8 let od vrnitve Titija

Pisal se je januar leta 2012 in londonski Arsenal je imel težave z odsotnostjo napadalcev Gervinha in Marouana Chamakha, ki sta tekmovala na Afriškem pokalu narodov. Tu nastopi najboljši strelec Topničarjev vseh časov: Thierry Henry!


Thierry Henry oz. Titi, kot se ga je prijel vzdevek, se je v Arsenal vrnil 6. januarja 2012 z dvomesečno posojo iz predstavnika lige MLS, New York Red Bulls. S slednjim se je tisto sezono prebil do konferenčnega finala, kjer je izpadel proti kasnejšim prvakom Los Angeles Galaxy-ju.

Henry je (drugič) debitiral za Arsenal na tekmi tretjega kroga FA pokala proti Leeds Unitedu in kot menjava zabil edini gol v 78. minuti. Prav tako je zadel na zadnji tekmi posoje v sodnikovem podaljšku za zmago z 2:1 nad Sunderlandom.

Titi je najboljši strelec kluba z Emiratesa s 175 ligaškimi goli, še 53 pa jih je dodal v ostalih tekmovanjih. Poleg Arsenala in New York RB je bil Henry član tudi Barcelone, Juventusa, Monaca in francoske reprezentance s katero je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 3 Povprečje: 3.3]