OSTALE NOVICE OSTALI KLUBI

NK Celje v roke lastnikom angleškega prvoligaša?

Po odhodu ukrajinskih vlagateljev se vodstvo celjskega kluba dogovarja z ruskimi investitorji, ki prihajajo iz Premier lige. Bo mesto ob Savinji z novim predsednikom utegnilo v prihodnosti ponagajati Olimpiji in Mariboru na vrhu lestvice domačega prvenstva?


»Smo med najbolje organiziranimi klubi v Sloveniji, zato je logično, da smo zanimivi za marsikoga. Določeni pogovori potekajo. Tega nikoli nismo skrivali, ampak to je tudi vse. Nič ni na papirju, nič ni podpisanega, prav tako seveda ne morem govoriti o konkretnih imenih,« je ob koncu leta 2019 za Ekipo24 povedal direktor celjskega kluba Zoran Podkoritnik. Klub naj bi deloval pod okriljem ruskega poslovneža Maxima Demina, ki je že od leta 2011 lastnik večinskega deleža angleškega prvoligaša AFC Bournemouth, za katerega je takrat plačal 850 tisoč angleških funtov. Leta 2015 je klub napredoval v najelitnejši razred angleškega nogometa in v sezoni 2016/17 osvojil celo deveto mesto.

Demin je poleg Bournemoutha aktiven tudi v Zurichu in Uerdingnu, sedaj pa utegne postati tudi lastnik trenutno četrtouvrščene ekipe Prve lige Telekom Slovenije. Koliko bo Demin plačal za prevzem ter koliko bo investiral v klub še ni znano, več sledi v prihodnjih dneh.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 2 Povprečje: 5]