OSTALE NOVICE

Pred 20.krogom v Premier ligi

Odločilni januar je že tu


Kaže, da bo januar odločilen. Vodilni na tabeli v novo koledarsko leto vstopa z izjemno zahtevnim derbijem. Ob koncu meseca pa gostuje pri zelo verjetnem najbolj resnem konkurentu za končni naslov. Prav ta se sredi januarja pomeri še na premierligaškem mega obračunu v gosteh pri svojem najhujšem zgodovinskem tekmecu. Zdaj prvi in drugi imata spomladanska obračuna z zdaj tretjim na začetku februarja oziroma na začetku marca. Toda takrat se bo za dragocene točke gnalo močno pod vplivom izidov doseženih – januarja!

vir: This Is Anfield
vir: This Is Anfield

Čez polovico prvenstva smo že. Zato se od zdaj naprej v miru lahko posvečamo krogom, ki sodijo že v tretji desetni niz. Mir je, pričakovano, relativen. Še posebej zdaj, ko so noge še toliko bolj utrujene. Po uporabi dokaj primitivne matematike je na dlani, da matematike med prazniki sploh ni bilo treba uporabiti. Namreč. Razlike med najboljšimi šestimi, to je med klubi, ki sodijo v prvo premierligaško kasto, so enake ko so bile pred prazniki. Manchester City je edini, ki mu je na silvestra nekaj malega ušlo v hlače, zato ga je ujel in po razliki v golih tudi prehitel Tottenham.

V sredo je na sporedu ta veliki londonski spopad. Samozavestni Chelsea se na White Hart Lane lahko odpelje tudi s podzemno. Od Stamford Bridgea do White Hart Lane je le dobre pol ure vožnje z mestnim vlakom. Na tekmi pa je tradicionalno možno prav vse. Ob zadnjih dveh obiskih tam je Chelsea, še pod Mourinhovo težko ključavnico ali s portugalčevo značilno ortodoksno zaprto formacijo, enkrat remiziral brez zadetkov (november 2015), pred tem – to je bilo 1.januarja 2015 – pa dobil klofuto, ki jo je občutilo pol prestolnice (5:3). Chelsea je bil kljub temu maja 2015 okronan za prvaka.

A najprej k današnjim, to k pondeljkovim parom. Pred dnevi ponovno prebujeni Leicester City potuje v Middlesbrough, kjer nikomur ni lahko. Toplo-hladno uspešen Everton doma pričakuje Southampton, ki je že povsem brez sape, kar se je lepo videlo ob zadnjem domačem porazu proti West Bromwichu. Ta ima za prvega nasprotnika v 2017 Hull City, kar na papirju pomeni eno samo blaženost. Pri predzadnjem Hullu slutijo miselnost domačinov, zato je tud na tem srečanju možno prav vse. Liverpool potuje v Sunderland, kjer bi bil vsakršen uspeh domačinov malodane že senzacionalen. Manchester City pa gosti Burnley. Novembra je City v Burnleyju zmagal, a z velikimi težavami in ob skrajnih naporih (1:2). Ne pozabimo, da je ob koncu oktobra prav Burnley na Old Traffordu iz Unitedovega žepa snedel točko (0:0). Predvsem pa ne gre pozabiti, da je Burnley pravkar vknjiživ dve lepi zmagi, resda kot domačin. Če torej vsemu temu dodamo nervozo, ki morda že oklepa tabor trenerja Pepa Guardiole, bi tudi ob napovedih končnega izida tega obračuna nemara veljalo dodatno premisliti vsaj še enkrat.

vir: Daily Star
vir: Daily Star

Zadnja ponedeljkova bo odigrana na London Stadiumu. West Ham gosti Manchester United. Navadno se zgodi, da West Ham pred velikim tekmecem poklekne. Lani ni, saj je bilo maja 3:2, medtem ko je ob West Hamovem novemberskem gostovanju Jose Mourinho dočakal izključitev.

V torek zvečer se Arsenal odpravi v Bournemouth, ki bo brez odličnega Jacka Wisherea, arsenalovega posojeneca. Crystal Palace ima lepo priložnost, da prvič pod taktirko novega trenerja Sama Allardycea zmaga. V goste na Selhurst Park prihaja demoralizirani Swansea City. Stoke City pa ima po dveh solidnih, a obrambno površnih predstavah v Liverpoolu in v Londonu, za nasprotnika Watford, ki je na zadnjih osmih nastopih zmagal le dvakrat in izgubil kar petkrat.

20.krog je pomemben tudi zato, ker je prihajajoči vikend tradicionalno namenjen tekme v Angleškem pokalu, tako da se Premier liga na koledarju prikaže šele sredi, ponovim, odločilnega januarja.

Uf, leto 2017 že obeta, pa smo vanj komaj vstopili, kajne.

banner

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]