ARSENAL CHELSEA

Jerome Boateng kariero lahko nadaljuje v Londonu

Zvezdnik Bayerna Jerome Boateng bi lahko poleti zapustil Bavarce in se preselil v London, kjer bitko zanj kujeta Chelsea in Arsenal.


32-letni branilec nemških velikanov vstopa v zadnje leto svoje pogodbe z Bayernom, medtem pa njegova prihodnost na Bavarskem še ni zagotovljena. Boatengov odnos z Bayernom je precej zbledel potem ko je Nemec kršil stroge pogoje samoizolacije v času koronavirusa, za kar ga je klub tudi kaznoval. Branilec je trdil, da je bil na poti v Leipzig, kjer bi obiskal svojega bolanega sina, a Bavarci so vztrajali pri kazni, kar bi ga lahko prepričalo, da poleti zamenja delodajalca. Boateng je bil tudi del incidenta, ko sta se decembra na tekmi proti Werderju iz Bremna sredi tekme na igrišču sprla s soigralcem Joshuo Kimmichom.

Topničarji so Boatenga v svoje vrste skušali zvabiti že v januarskem prestopnem roku, a neuspešno. Sedaj bodo skušali znova prepričati svetovnega prvaka iz leta 2014, da se jim pridruži in okrepi zadnjo linijo. Chelsea prav tako namerava pripeljati Boatenga na Stamford Bridge. Čeprav je Frank Lampard v obrambi priložnost ponudil mlajšim igralcem, je prepričan, da bi izkušnje, ki jih prinaša Boateng, veliko pripomogle k razvoju igralcev, ki prihajajo iz Chelseajeve nogometne akademije. Boateng bi ustrezal v Chelseajev sistem, a slednji so znani po tem, da igralcem, starih prek 30 let, ne ponudijo sodelovanja daljšega od dveh let, kar bi lahko odbilo Boatenga. Jerome Boateng se je v bayern preselil leta 2011 iz Manchester Cityja in za Bavarce odigral 310 tekem in zabil osem zadetkov. V tem času je osvojil sedem naslovov v Bundesligi, prav tako pa osvojil še Ligo Prvakov leta 2013, leto kasneje pa z Nemčijo osvojil naslov svetovnih prvakov.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]