ARSENAL CHELSEA MANCHESTER UNITED OSTALI KLUBI TOTTENHAM

Shearer: »Leicester lahko konča med najboljšimi štirimi«

Brandan Rodgers je pred sezono napovedoval boj za evropska mesta, šesto mesto se je zdelo dosegljivo, v kolikor bo kateremu izmed velikanov spodrsnilo. Sanje postajajo resničnost, ekipe velike šesterice, če izvzamemo Manchester City in Liverpool, grešijo iz kroga v krog in po mnenju Alana Shearerja se prvaki iz sezone 2015/16 ne rabijo bati prav nikogar, saj Arsenal, Chelsea, Tottenham in Manchester United niso prikazali ničesar, kar bi lahko vnašalo strah v kosti konkurenci. Še več, Anglež je prepričan, da Leicester lahko ostane med najboljšimi štirimi prav do konca, saj imajo ostali klubi preveč težav, da bi lahko resno napadali mesto med četverico.


TOTTENHAM JE PREMEHAK

Leicester je v soboto še enkrat več razkril težave Tottenhama na gostovanjih, kjer Spursi ligaške zmage niso slavili že vse od januarja. Na zadnjih treh tekmah na tujem so ob polčasu vedno vodili, a na koncu vselej ostali brez zmage. To kaže na »premehak pristop, saj ne uspejo zaključiti tekem, kot se za klub njihovega staža spodobi.« V trenutkih, ko bi morali zadeti še drugič, tretjič ali celo četrtič popustijo in nasprotniku dopustijo povratek v tekmo, na krilih katerega pogosto dosežejo tudi vodilni zadetek in tako Spursem odnesejo vse tri točke.

»Pretekla sezona je bila zanje odlična, uvrstili so se v finale Lige prvakov in še četrtič zapored končali med najboljšimi štirimi v Premier League, vendar pa so še vedno daleč od nivoja igre, s katero bi resno konkurirali za naslov angleškega prvaka,« je bil do čete Mauricia Pochettina kritičen Shearer.

Tottenham doživlja enega slabših vstopov v sezono. vir: Twitter

ARSENAL IN CHELSEA S TEŽAVAMI V OBRAMBI

Topničarji so na tekmi z Aston Villo pokazali karakter, ko so se po zaostanku, z igralcem manj, vrnili v igro in na koncu celo prišli do zmage, vendar pa je tekma, po mnenju nekdanjega angleškega napadalca, še enkrat več pokazala obrambne težave Arsenala. A obramba ni edina težava, problem predstavlja tudi vezna linija, saj Unaiu Emeryju primanjkuje igralcev, ki bi bili zmožni slediti nasprotnikom, kar privede do »razmetanosti« vezistov po celotnem igrišču.

S podobnimi težavami se spopada tudi Frank Lampard, ki na klopi Chelseaja, tekme še ni uspel pripeljati do konca brez prejetega zadetka. Osem tekem in šestnajst prejetih zadetkov je izkupiček Chelseaja na začetku sezone, kar kaže na velike luknje v zadnji liniji. Shearer sicer priznava, da je Chelsea letos napadalno zelo nevaren, na vsaki tekmi predstavljajo nevarnost za nasprotnikova vrata, to je pokazala tudi tekma z Liverpoolom, a problem je v tem, da ne glede na to, koliko zadetkov bodo uspeli doseči, bo zmaga vedno pod vprašajem, saj jih bodo nekaj zagotovo tudi prejeli.

Obramba Chelseaja izgleda precej luknjasto. vir: Twitter

PREDSTAVE MANCHESTER UNITEDA NESPREJEMLJIVE

Med vsemi je največje kritike s strani najboljšega strelca angleške lige vseh časov slišal Manchester United, ki se je na tekmi z West Hamom še enkrat več osramotil. Ne le rezultatsko, pač pa tudi s predstavo, saj na igrišču niso pokazali praktično nič, Kladiva so imela potek srečanja ves čas pod nadzorom in na koncu zasluženo slavila z 2:0.

United je s prodajo Romeluja Lukakuja tvegal, saj prave menjave zanj, v smislu klasičnega napadalca, Rdeči vragi ne premorejo. V kadru sicer imajo Masona Greenwooda, a sila težko celoten napad sloni na le 17-letnem klubskem upu. Poškodba Anthonyja Martiala in bolezen Greenwooda sta celo povzročili, da v nedeljo Ole Gunnar Solskjaer na klopi ni imel prave napadalne rešitve, ko je zaradi poškodbe, igro zapustil do tedaj edini pravi napadalec Marcus Rashford.

Shearer je prepričan, da mora Solskjaer začeti iskati plan B, saj se vse bolj kaže, da plan A ne deluje. Ena izmed ključnih stvari, ki v prihodnje čaka Norvežana, je izvleči karseda največ iz Paula Pogbaja, ki še vedno predstavlja glavno figuro Unitedove igre. Prav tako bodo morali svoj nivo igre dvigniti tudi drugi, predvsem igralci, ki prihajajo s klopi, saj trenutno, ob vstopu v igro, ne doprinesejo prav ničesar.

Pritisk na Solskjaerja je iz kroga v krog večji. vir: Twitter
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]