LIVERPOOL

Shaqiri sedaj cenejši

Liverpool je upal, da bo prodal Xherdana Shaqirija za precej donosno ceno to poletje, a so prisiljeni znižati zahtevano ceno.


Švicarski reprezentant je imel v letošnji sezoni kar nekaj težav s poškodbami, prav tako pa ga trener Jurgen Klopp ni preveč pogosto porabil na zelenici, zato je večino sezone presedel na klopi za rezervne igralce. V Premier ligi je v letošnji sezoni zbral le šest nastopov, zato se mu obeta prestop drugam, najverjetneje v Španijo, kjer je zanimanje zanj izkazala Sevilla. Sprva so Redsi za Shaqirija želeli 28 milijonov funtov, kar je precej več od tistih 13 milijonov funtov, kolikor so zanj plačali Stoke Cityju pred dvema letoma.

Zaradi vplivov pandemije koronavirusa bo Liverpool prisiljen občutno znižati zahtevano ceno za Švicarja, saj se morajo klubi spopadati z milijonskimi stroški in to brez kakršnega koli omembe vrednega dohodka, saj so se sponzorska sredstva ustavila, prav tako pa jim grozi izguba denarja, ki bi ga sicer zaslužili s prodajo televizijskih pravic. Koliko točno bo Liverpool po novem zahteval za Shaqirija, a to zagotovo ne bo v regiji 28 milijonov funtov, kar Sevilla ne bo zmožna plačati, prav tako tudi CSKA Moskva in Roma ne, ki se tudi zanimata za Švicarja.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]