OSTALE NOVICE

Zgolj Elšnik 90 minut

V Championshipu tokrat nismo videli slovenskega nastopa. Kot ste lahko prebrali že v pregledu kroga, je Huddersfield Town po 5 tekmah vendarle prišel do zmage. Z 2:1 je padel Bristol City, Jon Gorenc-Stanković je tekmo spremljal zgolj s klopi.


vir: twitter
vir: twitter

Slavil je tudi Derby Country, ki je serijo zmag podaljšal na 6. »East Midlands derby« proti Nottingham Forestu je s kar 3:0 pripadel Ovnom, ki so se povzpeli že na 5. mesto, le točko za Huddersfield. Timi Max Elšnik pri zmagi članov ni sodeloval, je pa igral vseh 90 minut ob porazu U23 ekipe proti vrstnikom Tottenhama z 2:0. Omeniti velja, da so Elšnik in soigralci dve tretjini tekme igrali z igralcem manj; na lestvici prve U23 lige trenutno zasedajo zadnje mesto, 12., mesto. To prinaša izpad, a za še varnim 10. mestom, ki ga zaseda prav Tottenham, zaostajajo za nealarmantni 2 točki.

Bolje gre mladi ekipi Swanseaja, ki z naskokom 8 točk vodi v 2. ligi. V preteklem krogu so z 2:3 premagali U23 ekipo West Hama, Gregor Zabret je bil rezervni vratar. Torkovo pokalno tekmo proti vrstnikom iz Norwicha so prav tako dobili, priložnost v golu je kot izjema dobil 38-letni Gerhard Tremmel, rezervni vratar članske zasedbe, Zabreta ni bilo v kadru.

Po počitku pretekli teden, je imel tudi Haris Vučkić z Bradford Cityjem dvojni spored, a vseeno težko rečemo, da se je 24-letni Domžalčan naigral. V sredo je začel tekmo pokala Checktrade – v katerem nastopajo nekatere U23 ekipe in tretje- ter četrtoligaši – proti Cambridgeu in igral do 64. minute. Še isto minuto je bivši nogometaš glasgowskih Rangersov Nicky Law zabil edini gol na tekmi in Bradford popeljal v 1/8 finala. V soboto je  zlato-rdeče čakal še prvenstveni obračun League 1 s Charltonom, ki se je končal brez golov. Vučkić je bil na klopi.

Ligo nižje je Žan Benedičič zmago Leyton Orienta proti Accrington Stanleyju spremljal zgolj s tribune. Nekdanji član A. C. Milana se pri novem klubu ne zanjde najbolje, v kadru ga v prvenstvu ni bilo že 5 tekem, odigranih minut pa ima 80 v pokalu in le 9 v prvenstvu z oktobrske tekme proti Hartelpool Unitedu.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]