CHAMPIONSHIP

Pregled 20. kroga v Championshipu

Tudi v tem krogu druge lige akcije ni manjkalo, na vrhu lestvice je ponovno Newcastle, ki je premagal Birmingam City.


Dvajseti krog se je začel že v petek, ko je na južni obali gostoval Leeds United. Brighton je na svojem stadionu prepričljivo slavil in za en dan prevzel vodstvo na lestvici.

V soboto smo videli enajst tekem, na le-teh pa niti ene zmage gostujočih ekip. Visoko je na St. James Parku slavil Newcastle, ‘hat-trick’ je zabil Dwight Gayle, ki je tako v tej sezoni že pri 16 zadetkih. Kar osem golov smo videli na stadionu Molineux, kjer sta se brez zmagovalca (4-4) razšla Wolverhampton in Fulham.

depay
vir: www.efl.com; Takole je zmago na East Midlands derbiju proslavil Tom Ince.

V zadnji minuti je zmago ulovila tudi Aston Villa, ki nadaljuje izjemni niz in je sedaj že na trinajstem mestu. Huddersfield Town je tokrat po dolgem času slavil in premagal Bristol City, Jon Gorenc-Stanković je tekmo spremljal na klopi.

V standardnem sobotnem terminu (16.00) smo videli še nekaj zanimivih tekem, QPR je izgubil na gostovanju pri Rotherhamu, ki je še vedno na dnu lestvice. Reading je v zelo pomembni tekmi premagal Sheffield in se tako vrnil na tretje mesto.

V nedeljo je sledila še zadnja tekma, na East Midlands derbiju sta se merila Derby County ter Nottingham Forest. Derby Conuty je na koncu popolnoma razbil Nottingham, za končnih 3-0 so zadeli Hughes, Ince ter Bendtner (avtogol). V tem krogu smo bili priča izjemno slabemu izkupičku gostujočih ekip, saj je kar na desetih tekmah slavila domača ekipa, na dveh smo videli remi!

Nor decemberski ritem ne pojenja, že v torek in sredo bo na sporedu tako Premeir Liga, kot Championship, kjer bomo videli kar nekaj zanimivih in pomembnih tekem.

Vsi rezultati dvajsetega kroga: 

12194537_10153330461542746_2279433308324374686_o
vir: www.efl.com
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]