OSTALI KLUBI

20 milijonov evrov vreden napadalec Evertona brez klubskih oblačil.

Tekmo proti Bournemouthu je Oumar Niasse začel na klopi, a je v nadaljevanju vstopil v igro, ko je trener Koeman iz obupa menjal bledi napad Evertona. Napadalec je zablestel in z dvema zadetkoma domači ekipi priboril tri točke ter tako postal igralec tekme. Ne glede na to, je tekmo moral zapustiti v klubski trenirki, in ne elegantnih oblačilih, kot ostali soigralci, kar je vzbudilo zanimanje navijačev. Razlog pa je sila preprost. Koeman mu je namreč poleti sporočil, da nanj ne računa. Zaradi trenerjeve samozavesti, da bo dejansko zapustil klub, pa zanj niso izdelali uradnih klubskih oblačil.


vir: twitter
vir: twitter

Zgodba med Koemanom in senegalskim napadalcem se vleče od začetka lanske sezone. Niasseju je že po prvi prijateljski tekmi dejal, da na njem ne vidi talenta in da lahko zapusti klub. Ostal je brez številke, torej ni bil registriran za igranje v Premier ligi, govorice pa trdijo, da je ostal celo brez garderobne omarice. Kluba vseeno ni zapustil, zato ga je Nizozemec najprej poslal v ekipo U23, januarja letos pa na posojo v Hull City, kjer je redno igral in navdušil. Po izpadu Hulla se je letos ponovno vrnil v Everton. Poletni rok se je iztekel, Senegalec pa je še naprej vneto treniral in čakal na svojo priložnost.

Pretekli vikend jo je tudi zares dočakal. Prav sramotno je, kaj je vse moral požreti Niasse zaradi osebnega mnenja trenerja, ki se je izkazalo za zmotno. Skozi celotno obdobje pa se je dokazal kot pravi profesionalec in brez izpadov pridno treniral. Takih je v modernem nogometu ostalo zelo malo.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
Rok