OSTALI KLUBI

Mladi trenerski genij navdušuje Anglijo.

Na tekmi Swansea – Watford se je bližal konec prvega polčasa. Domači so izgubljali, zato je trener Paul Clement na ogrevanje poslal svoje napadalce, nato pa je ob polčasu takoj opravil dve menjavi. Nič nenavadnega, če ne bi hkrati menjal tudi gostujoči trener Marco Silva.


vir: Watford Observer
vir: Watford Observer

Naključje? Ne, Portugalec je opazil ogrevajoče se napadalce Swanseaja in predvidel takojšnje menjave. Tako je med polčasom spremenil taktiko in presenetil Swansea s svojimi menjavami. Domačinom ni bilo čisto jasno, kaj se je zgodilo, saj jih je pričakala granitna obramba s tremi branilci. Silva te taktike letos sploh še ni uporabil. Tekmo so varno pripeljali do konca, na koncu pa je Richarlison kronal izjemno taktično predstavo. Zmaga v gosteh je za ekipo Watforda izjemnega pomena, s tem pa so po točkah trenutno izenačeni s Tottenhamom in Liverpoolom na izjemnem četrtem mestu.

Kdo je Marco Silva, se sprašujete? 40-letni strateg je, vsaj tako se zdi, pravi naslednik Mourinha. Tudi on v svoji igralski karieri ni dosegel nič omembe vrednega, a zato takoj dokazal trenerski talent. Sredi sezone 2012 je prevzel ekipo Estorila, ki je zasedala deseto mesto v drugi ligi. Do konca sezone jim je pomagal do uvrstitve v prvo portugalsko ligo, naslednje leto pa celo zasedel četrto mesto. Ob tem je porazil Porto v gosteh, kar je bil prvi poraz Porta na Dragau po štirih letih. Nato je v Sportingu nadomestil Jardima, ki je odšel v Monaco, in s pokalom po šestih letih klubu priboril prvo lovoriko. Odpuščen, ker ni nosil klubskih oblačil, je podpisal za Olympiacos, v eni sezoni zbral 17 zaporednih zmag in s tem postavil evropski rekord. Grki so osvojili naslov prvaka že 6 krogov pred zaključkom prvenstva. Letos januarja je prevzel Hull City. Kljub velikemu trudu so vseeno izpadli, saj je prejšnji trener Mike Phelan klub spravil v zares slab položaj. A kljub temu so Portugalca opazili pri Watfordu, kjer želijo z njim v Ligo Prvakov.

Marco Silva je dokazal svoj talent, vprašamo se lahko le, kje je zanj meja?

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
Rok