OSTALI KLUBI

Southamptonovih 11

vir: www.skysports.com
vir: www.skysports.com

Pred nekaj dnevi je, kot najverjetneje veste že vsi, Sadio Mane zapustil Southampton in se pridružil Liverpoolu. “Redsi” so zanj sicer odšteli 36 milijonov funtov, a to, da igralci na veliko zapuščajo klub iz južne obale Anglije, bi lahko marsikaterega njihovega navijača že kar pošteno skrbelo.


Prav Liverpool je v zadnjih treh letih največ nakupoval v južnem delu Anglije. Mane je namreč postal že peta okrepitev, ki so jo Liverpoolčani pripeljali s St Mary’s stadiona. Pred slednjim so se v mesto Beatlov preselili še Adam Lallana, Rickie Lambert, Dejan Lovren in Nathaniel Clyne.

Zanimivo pa je predvsem to, da je Southampton v zadnjih treh letih praktično prodal celotno prvo ekipo. Z vsemi prodajami so zaslužili kar 176 milijonov funtov, kar nanese približno 210 milijonov evrov.
No, navkljub veliki razprodaji pa je ekipa z južne obale bila v zadnjem času kar uspešna. Kar navijače še najbolj skrbi, pa je ponovna menjava trenerja, saj so v sedaj že nekdanjem strategu Ronaldu Koemanu videli pravo vizijo.

Spodaj si lahko ogledate enajsterico igralcev, ki jih je Southampton v zadnjih sezonah prodal svojim tekmecom. Vsekakor spoštovanja vredna ekipa.

GK:  Artur Boruc (Southampton–>AFC Bournemouth, brez odškodnine).
RB:  Nathaniel Clyne (Southampton–>Liverpool, 12,5 milijonov funtov).
CB:  Dejan Lovren ( Southampton–>Liverpool, 20 milijonov funtov).
CB:  Calum Chambers (Southampton–>Arsenal, 16 milijonov funtov).
LB:  Luke Shaw (Southampton–>Manchester United, 27 milijonov funtov).
RM:  Adam Lallana (Southampton–>Liverpool, 25 milijonov funtov).
CM:  Morgan Shneiderlin (Southampton–>Manchester United, 25 milijonov funtov).
CM:  Victor Wanyama (Southampton–>Tottenham, 11 milijonov funtov).
LM:  Sadio Mane (Southampton–>Liverpool, 36 milijonov funtov).
ST:  Daniel Osvaldo (Southampton–>Porto, brez odškodnine).
ST:  Rickie Lambert (Southampton–>Liverpool, 4 milijone funtov).

Dejstvo je, da se Southampton lahko pohvali z eno izmed najboljših oziroma najuspešnejših akademij v državi. Z zgoraj omenjeno enajsterico pa bi bili »Svetniki« zagotovo resni kandidati za osvajanje prvih mest v Premier ligi.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]