OSTALE NOVICE

Napoved 10. korga Premier League

Pred 10.krogom v angleški Premier ligi


DERBI, EN ZA DRUGIM

 Sčasoma na vrsto pridejo tudi taki – razvrstimo jih lahko v kolono in potem delamo le kljukice – “štepanje derbijev” bo v resnici  trajalo od sobote od 16h do nedelje do 19h! 27 navijaško mega-napornih ur je pred nami, upam, da ste pripravljeni!

Začnimo z nedeljskimi. Prvi tosezonski ali najbolj zgodnji možen začetek tekme, že ob 13h po slovenskem času, je namenjen znamenitemu spopadu sosedov Sunderlanda in Newcastlea. Angleška mesta imajo navadno več nogometnih klubov. Največji mesti v severovzhodnem kotu Anglije pa imata le po enega. In ko pride do srečanja teh dveh – ojoj! “Pazite na noge, še prej pa na glave!” Naj vam teža pomembnosti te tekme panorame ne zoži le na eno samo točko. Brez filozofiranja pa: Sunderland je na lestvici zadnji in še nima zmage, Newcastle je predpred zadnji in ima komaj eno zmago. V zadnjih petih tekmah je bil Sunderland petkrat boljši Newcastle. “In zdaj bodi pameten, navijač moj”, bi se najbrž vprašal šaljivi pesnik.

Vir: theguardian
Vir: theguardian

Toda, kaj bi gomazeli po nikomur ljubem dnu. Gremo na vrh! Manchester City je prvi, Manchester United tretji. Prvi tekmec je bil med tednom v Ligi prvakov uspešen, ker je imel veliko sreče, drugi je bil v prvem polčasu obračuna v Moskvi zanič, da je bolelo, a se je nato pobral, tako da je njegova zadnja statistična postavka remi.
Manchester City je še vedno brez poškodovanega Sergia Aguera. Edini napadalec v ekipi je tako Wilferd Bony. Marsikomu se v tem trenutku kolca po Edinu Džeku, seveda se. Še huje za Manchester City pa je, da manjka tudi poškodovani super-vezist in kreativec David Silva. Trener Cityja Manuel Pellegrini je še naprej skrivnosten okrog nedeljske aktivne udeležbe kapetana in najmočnejšega obrambnega stebra Vincetna Kompanyja. Argentinec je Belgijcu zameri njegov nedavni nastop za reprezentanco, kajti bil je in je še vedno poškodovan. Mogoče pa Kompany vseeno nastopi. Sicer bi lahko realno imel več možnosti domači United.

Liverpoolu bo izjemno težko proti razpoloženemu Southamptonu, ki ga je pred tednoma doma razjezil Leicester, saj mu je ta zmago snedel pred nosom. Liverpool v četrtek v Ligi Evropa ni bil posebej prepričljiv. Težka bo za Jurgena Kloppa, saj bi bilo po treh tekmah pa že kar dobro končno le zmagati.

Vir: ibitimes
Vir: ibitimes

Sobotni spored bodo zaznamovali trije, recimo jim polderbiji. 5. in 6. se bosta udarila na tekmi Leicester City – Crystal Palaceu. Vselej v zadnjih tednih, ko se menimo o teh dveh klubih, ni posebej naravno, da jima kar tako pripisujemo poraze, mar ne. Sta nas obe moštvi že izučili!
V goste k West Hamu prihaja Chelsea. Slednji v zadnjih dveh tekmah ni dobil gola, kar je zaznaven napredek. Res pa je, da ekipi Joseja Mourinha zelo manjka zadetkov. V napadu stvari še vedno ne delujejo tako kot bi pričakovali. Tekma na Upton Parku bo za Chelsea izjemno pomembna. Marca so na tej tekmi modri z zahodnega dela prestolnice zmagali komajda. Veselje po tekmi Chelseajevih igralcev in navijačev pa je bilo – ker se je tedaj slutilo, da je naslov že osvojen – nepopisno. West Ham je v bleščeči formi, toda četrtouvrščeni na tabeli je – to je skoraj neverjetno, pa je res – v tej sezoni zmagal le enkrat samkrat; premagal je Newcastle.

Razpredati o tem, kako izenačena je letos Premier liga, sploh ni potrebno, se mi zdi.
Zaključek sobotnega sporeda bo srečanje na Emiratih, kjer se bo moral Arsenal udariti z Evertonom. Ker bo za to tekmo potrebna povsem drugačna taktika Arsenea Wengerja, in torej ne spet tista, ko ima domače moštvo le 27% posesti žoge (tako kot v torek proti Bayernu v Ligi prvakov), bo stvar zelo zanimiva. Marca je Arsenal doma gladko premagal Everton, medtem ko je decembra leta 2013 Everton na severu Londona več kot zasluženo remiziral.

Hm, veste kaj? Spremembe na in pri vrhu premierligaške tabele so zelo zelo možne! Pa saj se teh vedno veselimo najbolj, kajne?

banner

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]