CHELSEA

Ajax postavil ceno za vratarja

Kamerunski vratar Andre Onana ima še dve leti pogodbe z Ajaxom, a ima snubce iz Barcelone, Paris Saint-Germaina in Chelseaja, zato so nizozemski prvaki zanj postavili minimalno ceno.


Ajax za svojega vrtarja pričakuje vsaj 35 milijonov funtov, medtem pa Andre Onana v samoizolaciji razpravlja o vseh možnostih, ki jih ima za letošnje poletje. 24-letni čuvaj mreže je že dalj časa na radarju Chelseaja, prav tako pa so resni snubci tudi Paris Saint-Germain in Barcelona, kjer je Onana v preteklosti že igral. Poleg omenjenih treh snubcev pa bi Kamerunec lahko tudi ostal v Amsterdamu in do konca izpolnil svojo pogodbo z Ajaxom. Onana je prvi vratar Ajaxa že zadnje štiri sezone, kjer bi z veseljem ostal, če ne bo na njegov in Ajaxov naslov prišla konkretna ponudba. Na Nizozemskem ima še dve leti veljavno pogodbo, a ima zelo privlačne snubce.

Ajax za Kamerunca pričakuje med 35 in 40 milijonov funtov, a pod spodnjo mejo ne nameravajo poslušati ponudb. Poraja se tudi vprašanje, koliko si bodo tudi največji klubu lahko privoščili po koncu pandemije koronavirusa, ki bo zagotovo zadala velik udarec ekonomiji in gospodarstvu. Njegova vrednost bo sicer padala, bolj ko se bo približeval koncu pogodbe, kar je voda na mlin čuvaju mreže. Onana je zatrdil, da bi se najraje preselil v La Ligo ali Premier ligo, ko bo končno zapustil Ajax. Z bivšim klubom Barcelono ohranja dobre odnose, a Chelsea je odločen, da bo Kamerunca pripeljal na Stamford Bridge, kjer bo zamenjal Kepa Arrizabalago.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]