ARSENAL

Alex Iwobi javnosti zaupal svoja največja idola

Krilni napadalec Arsenala Alex Iwobi je danes javnosti zaupal, katera dva nogometaša sta njegova največja idola. Za slednja je imenoval soigralca, ki zadnje čase »kraljuje« v zvezni vrsti, Francisa Coquelina in posojenega nogometaša »Topničarjev«, Jacka Wilsherja.


20-letni Iwobi se je v London, natančneje k Arsenalu, preselil leta 2004, ko je štel vsega osem let. Za člansko ekipo pa je debitiral lansko leto, in sicer ko je od prve minute naprej začel obračun četrtega kroga ligaškega pokala proti Sheffield Wednesdayju. To tekmo so sicer »Topničarji« izgubili s 3:0.

vir: Pain in the Arsenal
vir: Pain in the Arsenal

Alex se je s trudom vztrajno prebijal skozi mladinske selekcije, bi lahko rekli kar matičnega kluba, medtem ko sta bila njegova idola, v tistih časih že »uveljavljena« igralca na območju severnega Londona. Nigerijski reprezentant meni, da sta imela Wilshere in Coquelin  velik vpliv na njegovo kariero.

»Najbolj je name najverjetneje vplival Jack Wilshere, vendar slednjega v zadnjem času ni tukaj, « je Iwobi zaupal otoškim novinarjem. »Veliko je govoril z menoj izven igrišča, ker je šel skozi enak sistem kot jaz. Sam sem ga zelo podrobno opazoval, še posebej ko sem odraščal ‘kot številka 10’, kar je tudi on. Zdaj pa bi lahko rekel, da vpliv name pušča Francis Coquelin, ki se vedno pogovarja z mano. Po tekmi z Watfordom mi je povedal, kaj sem naredil dobro in kaj moram izboljšati. On je vsekakor tisti, ki me drži v šahu.«

Iwobi je na tekmi z Watfordom zabeležil že petdeseti nastop v dresu »Topničarjev«. Tega pa pravzaprav še sam ne more verjeti. Izjavil je namreč slednje: »Nikoli si nisem mislil, da bom pri dvajsetih letih tukaj. Da sem za Arsenal odigral že na petdesetih tekmah je res nekaj neverjetnega. To pa je pravzaprav šele začetek moje kariere, tako da moram doseči še več golov, dodati še več asistenc, skratka dati vse od sebe za ekipo.«

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]