ARSENAL

Lacazette v zameno za Parteyja?

Arsenal je resno zagrabil za prihod Thomasa Parteyja iz Atletica Madrida, celo toliko, da so zanj pripravljeni ponuditi Alexandra Lacazetta.


26-letni Thomas Partey je številka ena na seznamu želja trenerja Arsenala Mikela Artete, ki je kot prioriteto postavil iskanje novega defenzivnega vezista. Partey je ocenjen na približno 50 milijonov funtov in je v zadnjih sezonah postal eden ključnih nogometašev Atletica, še posebej je navdušil v osmini Lige Prvakov, kjer je Atletico izločil aktualne evropske prvake Liverpool. Partey ima še tri leta veljavno pogodbo v Madridu, Atletico pa je odločen, da ga še bolj vežejo na klub z novo, izboljšano pogodbo. Ker je prestal tudi nogometno šolo Atletica in igral za vse mlajše selekcije kluba, so mu pripravljeni ponuditi veliko povišico.

Z njim želijo podpisati petletno pogodbo, ki bi ga na Wandi Metropolitanu zadržala vse do leta 2025 in bi vsebovala precej višjo odkupno klavzulo. To pa pomeni, da ima Arsenal še zgolj do poletja čas, da prepričajo Atletico in Parteyja v prestop na Emirates, a to bo z omejenimi sredstvi Arsenala precej težko. Zato je Mikel Arteta pripravljen žrtvovati tudi 28-letnega odličnega napadalca Alexandra Lacazetta, ki je že nekaj časa želja Atletica. Slednji bi bili zelo zadovoljni, če bi se jim Lacazette pridružil, saj jim ni uspelo v klub zvabiti Edinsona Cavanija. Lacazette pa ni našel svojega mesta v začetni enajsterici Mikela Artete, zato bi bil morda pripravljen na menjavo delodajalca.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]