ARSENAL

Arsenal naslednje leto morda celo v Ligi Prvakov

Obstaja možnost, da bi Arsenalu v naslednji sezoni pripadalo mesto v Ligi Prvakov, če se ne bodo zaključila vsa prvenstva po Evropi.


Predstavniki evropske krovne nogometne zveze UEFA in predstavniki vseh lig, ki nastopajo pod to zvezo, so se v torek 21. aprila sestali na videokonferenci in razpravljali o možnostih dokončanja evropskih nogometnih lig. UEFA vztraja, da se vsa tekmovanja zaključijo, saj bi v nasprotnem primeru otežilo urstitve v evropska tekmovanja za naslednjo sezono. Če Premier liga ne bo zaključena, obstaja tudi možnost, da bi v naslednji sezoni Lige Prvakov zaigral tudi londonski Arsenal, kljub temu da je ob prekinitvi zasedal šele deveto mesto na lestvici.

UEFA od evropskih lig pod svojim okriljem zahteva, da uporabijo drugačno rangiranje ekip, ki se bodo v naslednji sezoni merili v evropskih tekmovanjih. Koeficient uvrstitve bi bil sestavljen glede na uspehe posameznega kluba v Ligi Prvakov in Ligi Europa v zadnjih petih sezonah, kar pomeni, da bi Topničarji zasedli eno izmed prvih štirih mest in se posledično uvrstili v Ligo Prvakov, ne glede na to da trenutno zasedajo šele 9. mesto! Med prvo četverico so se pridružili Liverpoolu, Manchester Unitedu in Manchester Cityju. Tottenham, Chelsea in Leicester City pa bi zasedli mesta v Ligi Europa. Če pa prepoved nastopanja Manchester Cityja v Ligi Prvakov ne bo umaknjena, pa bodo njihovo mesto v Ligi Prvakov zasedli Spursi. Praznih rok tako ostanejo Wolverhampton in Sheffield United, a oboji bi si več kot zaslužili vsaj Lige Europa.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 3]