OSTALI KLUBI

Steve Bruce bo dobil priložnost

Steve Bruce, trener Newcastle Uniteda, bo imel do konca sezone čas, da novim lastnikom dokaže, da lahko ekipo v prihodnosti popelje do uvrstitve v Ligo Prvakov.


Kontroverzni lastnik Newcastle Uniteda Mike Ashley končno prodaja svoj klub za približno 300 milijonov funtov Saudijcem, ki jih vodi Amanda Staveley. Novi lastniki kluba iz Toona bodo postali daleč najbogatejši lastniki v Premier ligi. Odkar se je prevzem začel so se pričenjala namigovanja, kdo bo vodil to ambiciozno ekipo, v kateri v naslednjih prestopnih rokih pričakujemo zveneče okrepitve, saj so lastniki napovedali naskok na Ligo Prvakov in sam vrh angleške Premier lige.

Med kandidati se najbolj omenjajo Mauricio Pochettino, Massimiliano Allegri in bivši trener Newcastla, Rafael Benitez, ki naj bi nasledili trenutnega stratega Srak Steva Bruca. Novi lastnik Mohammed bin Salman s svojo ekipo zaenkrat še uradno ni kontaktiral nobenega od potencialnih trenerjev, saj meni, da si Steve Bruce zasluži priložnost, da do konca sezone dokaže svoje sposobnosti v vodenju ekipe, kot si to želi bin Salman. Steve Bruce je bil na trenerski stolček postavljen s strani Mika Ashleyja na začetku sezone, potem ko jih je nepričakovano zapustil Rafa Benitez. 59-letni bivši branilec je Newcastle do prekinitve sezone popeljal na 13. mesto prvenstvene lestvice.

Mnogi menijo, da se Bruce ne bo dolgo obdržal na trenerskem stolčku Srak in ga bo nadomestil nekdo izmed omenjenih kandidatov. Največ možnosti naj bi imel Rafael Benitez, ki je v dobrih odnostih z Amando Staveley, a je tudi edini izmed trojice, ki trenutno že ima službo. Pochettino je bil novembra lani odpuščen pri Tottenhamu, medtem ko je Allegri brez dela že ko je zapustil Juventus na koncu sezone 2018/19.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]