OSTALI KLUBI

Psihične težave hitronogega Lennona

Aaron Lennon, nekdanji igralec Tottenhama ter sedanji član Evertona, je že nekaj časa daleč od svoje nekdanje slave. Tridesetletnik je zadnjič v prvi enajsterici Karamel zaigral februarja, vse od takrat pa se Anglež bori za mesto v ekipi ob enem pa bije še veliko težjo bitko – s svojo glavo.


Hitronogi napadalni vezist je bil v nedeljo, 30. 4., opažen na avtocesti, ko je bosonog taval med vozečimi se avtomobili. Ljudje, ki so bili priča temu dogodku, so poklicali policijo, ki je Lennona pridržala zaradi suma samomorilskih nagnjenj. Lennon, kateremu se je psihično stanje poslabšalo po smrti dedka, je bil nato prepeljan v Salford Royal Hospital, bolnišnico kjer so specializirani tudi za psihične težave. Njegov klub Eveton je novico kmalu potrdil na Twitterju, v naslednjih urah in dneh pa so se odzvali tudi drugi s sveta nogometa ter športniki širom sveta, ki so Lennonu izkazali podporo.

twitter
twitter

Eden prvih se je javil Frank Bruno, britanski boksar težke kategorije, ki se je tudi sam pred leti boril s psihičnimi težavami: »Misli so danes z Aaronom Lennonom, ostani močan in pozitiven kolikor se da, obstaja luč na koncu tunela, vem da se boš prebil skozi to, šef

Nogometni svet sta s Tweetoma zastopala voditelj oddaje Match of the Day Gary Lineker in Jermaine Defoe, prvi je zapisal: »Aaronu Lennonu želim vse najboljše in upam, da se mu stanje hitro izboljša«, napadalec Sunderlanda in nekdanji soigralec Lennona  pa je objavil kolaž skupnih slik z zelenic in pripisal: »Mislim nate Arron Lennon. Ostani močan, se vidimo kmalu. Bog s teboj.«

Kmalu so svoje pozitivne misli obolelemu namenili skoraj vsi, njegov nekdanji klub Tottenham, soigralec Yannick Bolasie, napadalec Leicestra Jamie Vardy ter tudi Kevin Prince-Boateng, ki trenutno brani barve španskega Las Palmasa.

Zaenkrat še ni znano kdaj naj bi se Lennon (če sploh še kdaj) vrnil na nogometna igrišča, a celotni nogometni in ostali svet se strinja, da je psihično zdravje Angleža pomembnejše od njegovega povratka, ob enem pa vsi opozarjajo na nevarnost psihičnih težav in spodbujajo, da ob morebitnih težavah nemudoma obiščete zdravnika.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]