OSTALI KLUBI

Novo Priznanje za Claudia Ranierija

Šampionska sezona Leicester Cityja, ki ji je s klopi dirigiral italijanski strokovnjak Claudio Ranieri, je tako klubu kot posameznikom prinesla že vrsto priznanj in nagrad. A ker se je večina le-teh za koledarsko leto 2016 šele začela podeljevati, se za tvorce ene najlepših nogometnih zgodb v zgodovini obetajo nove.


Claudio Ranieri je v lanski sezoni z Leicesterjem dokazal, da denar kljub vsemu še vedno ne pomeni vse. Vir: SuperSport
Claudio Ranieri je v lanski sezoni z Leicesterjem dokazal, da denar kljub vsemu še vedno ne pomeni vse. Vir: SuperSport

Novo priznanje je včeraj dočakal prav omenjeni Claudio Ranieri, ki je bil s strani portala World Soccer izbran za najboljšega trenerja v iztekajočem se koledarskem letu. Prestižno priznanje, ki ga podeljujejo vse od leta 1982, je Ranieri dobil z večino novinarskih glasov. Od 97 možnih jih je namreč prejel več kot polovico, in sicer 49.

Na drugem mestu je po izboru ameriških novinarjev pristal strateg Portugalske Fernando Santos (20 glasov). Na tretjem mestu pa je z 12 glasovi končal Diego Simeone. Od trenerjev, ki si kruh trenutno služijo v Premier League, so po vsaj en glas dobili še Jurgen Klopp (Liverpool, 3 glasovi), Pep Guardiola (Manchester City, 2 glasova) in Antonio Conte (Chelsea) ter Eddie Howe (Bournemouth), ki sta prejela vsak po en glas.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB