OSTALI KLUBI

Nocoj obračun med Sheffieldom in West Hamom

Sheffield United in West Ham United nocoj odpirata 22. krog angleške Premier lige.


Ob 21. uri se bosta na stadionu Bramal Lane pomerila osmouvrščeni Sheffield United in šestnajstouvrščeni West Ham United. Slednji so se v novo leto podali z novim trenerjem in upajo na boljše nadaljevanje sezone, saj po enaindvajsetih odigranih krogih zasedajo skromno 16. mesto z 22 osvojenimi točkami. Potem ko so pod vodstvom Davida Moyesa, bivšega trenerja Evertona, Manchester Uniteda, Sunderlanda in nazadnje tudi West Hama v sezoni 2017/18, razbili Bournemouth s 4:0 na domačem igrišču in premagali Gillingham v FA pokalu 2:0, želijo proti Sheffieldu priti do ugodnega rezultata.

David Moyes je West Ham prevzel ponovno po letu 2018, potem ko jih je vodil v sezoni 2017/18 in popeljal do 13. mesta v Premier ligi. Čaka ga zahtevna naloga saj mu že za nocojšno tekmo manjkajo štirje igralci, vprašliv pa je tudi Michail Antonio. Delo je prevzel od Čilenca Manuela Pellegrinija, ki ni uspel doseči pričakovanj vodstva kluba, in podpisal 18 mesečno pogodbo.

Sheffield United je presenečenje letošnje sezone. Novopečena ekipa Premier lige se je v najelitnješi razred angleškega nogometa vrnila po 12-letnem premoru in še nedolgo nazaj zasedala 5. mesto, katero si sedaj lasti Manchester United. Trenutno ima Sheffield tretjo najboljšo obrambo v ligi, takoj za Liverpoolom in Leicester Cityjem. Vse to je še bolj fascinantno ob podatku, da je Sheffield še v sezoni 2016/17 igral v tretji angleški ligi.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]