ARSENAL

Arteta prepričal Švicarja

Strateg Arsenala Mikel Arteta je obvestil javnost, da je uspel prepričati Granita Xhako o njegovi prihodnosti na Emiratesu, čeprav naj bi bil igralec že dogovorjen za prestop.


Po tekmi s Crystal Palacom oktobra 2019, ko so navijači Arsenala švicarskega reprezentanta z igrišča pospremili z glasnimi žvižgi, je bil Granit Xhaka odločen, da zapusti Emirates. Njegov agent je decembra podal izjavo, da sta se s svojim varovancem dogovorila za prestop z nemško Hertho Berlin. Po menjavi na mestu Arsenalevega trenerja pa kot kaže Švicar ostaja v Londonu.

»Želel sem, da sliši moje mnenje o njegovi prihodnosti ter da ima mojo podporo, saj je za nas zelo pomemben igralec. Zagotovil sem mu, da celoten klub stoji za njim ter mu obljubil, da mu bo zopet užitek igrati za naš grb, « je za Sky Sports povedal Arteta.

Xhaka se je k Topničarjem preselil leta 2016 in do omenjenega incidenta celo nosil kapetanski trak, vendar to funkcijo izgubil, ko je po žvižgih slekel Arsenalov dres in ga zalučal na tla. 27-letnik je za Arsenal odigral 113 ligaških tekem in zabil 7 zadetkov ter dodal 6 asistenc.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]