OSTALE NOVICE

Pred 36.krogom v Premier ligi

Živci na preiskušnji


Začnemo že 12 ur prej kot navadno! Nov londonski derbi, ki vključuje ponoreli vlak iz Tottenhama, za začetek, in to že v petek. Nato sobotni izjemno zanimiv vročičen boj za obstanek ter prizadevanja četrtega na tabeli, da bi tam tudi ostal. Zgodovinski derbi sledi v nedeljo, šele v ponedeljek zvečer pa razkritje, kolikšna bo razlika med vodilnima pred njunimi zadnjimi tremi ligaškimi tremi tekmami v tej sezoni.

vir: Daily Mail
vir: Daily Mail

Takoj po tem ko se je trenutno najboljše moštvo v Premier ligi udarilo z enim, se bo zdaj še z drugim najbližjim sosedom. Tottenham je novembra West Ham zdrobil šele v zadnjih minutah srečanja, kajti minuto pred koncem so še vodili kovači. To je bilo zadnje srečanje londonskih tekmecev na starem White Hart Laneu. Nocoj je na sporedu njuno prvo v novem West Hamovem gnezdu. Gostje morajo zmagati, če še želijo upati na priključek z vodilnim, medtem ko Westhamovci prav tako nujno potrebujejo točke za dokončno potrditev obstanka. V primeru, da svoj načrt uspešno zvozijo gostje, bi ti zaokrožili neverjetno deset-stopenjsko zaporedno zmagovalno serijo. West Ham pa tudi ni od muh, saj je bil zadnjič poražen točno pred mesecem.

Manchester City v soboto gosti Crystal Palace, ki se je po nepričakovanem porazu v prejšnjem krogu ni uspel izviti iz nevarne cone. Neprepričljivi City pač beži pred Manchester Unitedom, in to za eno samo točko. Še vedno je na 4.mestu.

Zato ker ima Hull City odlično bilanco z domačega travnika, se Sunderlandu, ki je že pod gladino, najbrž obeta poraz. S tem bi Hull City dirko za obstanek, v kateri za zdaj prehiteva Swansea City, spet podaljšal. Dejstvo je, da ima Hull City v primerjavi z Valižani, ki tokrat pričakujejo sem ter tja zelo zahtevni Everton, do konca lige težja nasprotnika. Ker se ta konec tedna Sunderland pomeri s Hull Cityjem in prihodnjo soboto gosti ravno Swansea City, bi se lahko reklo, da bo Sunderland sam izbral partnerja, ki ga bo zvabil v Championship. Ali pač.

11
vir: Gulf Daily News

Nedelja najprej prinaša Southamptonovo gostovanje na Anfieldu. Liverpool je ponedeljkova zmaga v Watfordu, dosežena z lepim zadetkom Nemca Emreja Cana nedvomno močno ohrabrila. Kot tretje pozicioniran ima Liverpool tri točke prednosti pred Manchester Cityjem, odigrano tekmo več. Vsako nihanje zbranosti ni posebej zaželjeno. Southampton pa je nabrž še vedno sposoben kakega presenečenja.

Manchester United do osvojitev Lige Evropa ločita le še dve zmagi. Nagrada za ta naslov je tudi neposredna uvrstitev v Ligo prvakov v prihodnji sezoni. Do konca Premier lige pa bi moralo moštvo trenerja Joseja Mourinha dobiti vse prihodnje štiri obračune, ob tem, da bi se moralo nekje zalomiti tudi njihovemu mestnemu tekmecu ali pa Liverpoolu.

Zato je Mourinho jasno napovedal, da ima prednost naslov v drugi evropski eliti. Posledično naj bi v nedeljo proti Arsenalu zaigrala Unitedova šibkejša postava. Ali bo to res, ali pa gre ponovno za Mourinhove prognostične manipulacije bomo ugotovili šele uro pred tem obračunom.

Vsekakor pa Arsenal ne sme zapraviti zadnje priložnosti oziroma upanje za morebitno uvrstitev med prvo četverico. Poraz bi topničarje še kako potrl. O znani tekmovalnosti in antipatijah med Mourinhom in Arsenom Wengerjem pa tako ali tako ni potrebno izgubljati časa.

Ponedeljek naj bi bil rezerviran za Chelseajevo kratko in lahko maestralno regato v družbi obubožanega, to pomeni predzadnjega Middlesbroughja. Toda Chelsea svojih tokratnih gostov ne sme pocenjevati, saj so ti pred tednom, sicer na domačem stadionu, presenetljivo uspeli remizirati proti favoriziranemu Manchester Cityju.

Po 36.krogu bo svet za nekatere veliko lepši. Ne pa za vse. Hm?

banner

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]