OSTALE NOVICE

Prvenec Andraža Strune! (VIDEO)

28-letni Primorec je z zimsko selitvijo na Otok zadel v polno. Je nepogrešljivi člen začetne enajsterice edinburškega Heart of Middlothiana, temu je sledil še vpoklic v reprezentanco. Kljub temu da so njegove vloge v klubu vezane na obrambo, pa je ta vikend tudi zatresel mrežo. V 88. minuti je izenačil na 2:2 in Heartsom priboril točko proti glasgowskemu klubu Patrick Thistle. Posnetek s škotskim komentatorjem si lahko ogledate na spodaj priloženi povezavi, akcija se začne pri 2:08.


vir: The Scottish Sun
vir: The Scottish Sun

To je bil sploh prvi gol starejšega od bratov Struna (mlajši Aljaž igra v Serie B za Carpi) po 25. maju 2011, ko je zabil v dresu Cracovie Krakow v poljski prvi ligi in šele tretji v celi karieri. Andražu po sezoni sicer poteče pogodba s škotskim prvoligašem, a z igrami si je novo gotovo zaslužil, morda pa se mu ponudi tudi priložnost za korak naprej.

Seveda nismo pozabili niti na ostale Slovence na Otoku, a o njih ni veliko novosti. Derby County U23 s Timijem Maxom Elšnikom in Svenom Karićem Šoštaršičem ta teden ni igral, enako velja za Brentford B Jana Novaka. Počivala je tudi U23 ekipa Newcastla, koder je Haris Vučkić sicer že odpisan. Jon Gorenc-Stanković bo zaradi poškodbe še nekaj časa odsoten, njegov Huddersfield Town pa se je med tem uvrstil v »play-off« za Premier League.

Brez dela je bil tudi Gregor Zabret, ki ga z mlado ekipo Swanseaja danes (torek) zvečer čaka tekma polfinala Premier League Cupa. O rezultatu vas bomo seveda obvestili.

S sezono pa je pretekli vikend zaključil bivši nogometaš Domžal Joshua Parker, ki je pozimi beograjsko Crveno Zvezdo zamenjal za Gillingham. V Angliji rojeni bivši reprezentant Antigve in Barbude je v tretji angleški ligi odigral 16 tekem ter zabil dva gola. Z nedeljskim remijem pri Northampton Townu so za las ujeli obstanek v League One.

https://heartstv.heartsfc.co.uk/tv/video/vod/1248

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]