CHAMPIONSHIP

Pregled 46. kroga v Championshipu

Malo pred petnajsto uro se je zaključil še zadnji drugoligaški krog te sezone. Pred zadnjim dejanjem je kot edina neznanka ostajal tretji potnik v Football League 1, 46. krog pa je poleg tega poskrbel tudi za spremembo v vodstvu in posledično novega prvaka.


To so postale srake iz Newcastle, ki se po letu premora vračajo nazaj med elito. Še nekaj tednov nazaj je kazalo, da si bo naslov prvaka v drugi ligi zanesljivo zagotovil Brighton, a je četa Chrisa Hughtona po tem ko si je že zagotovila napredovanje, občutno popustila. Zadnji spodrsljaj si je klub iz južne obale privoščil prav danes, ko je v 89. minuti na Villa Parku prejel zadetek za izenačenje, kar je bil povod za še bolj preširno slavje na St. James Parku, koder domujejo prvaki iz Newcastla. Je pa padec v formi s strani Brightona vseeno bolj razumljiv, če poudarimo, da osvojitev prvega ali drugega mesta v Championshipu praktično ne prinaša nobene razlike, saj obe vodita direktno v Premier League.

Za 20. mesto med premierligaši v prihajajoči sezoni pa se bodo v play-offu udarili Reading, Sheffield Wednesday, Huddersfield Town in Fulham. Finale se bo 29. 5. odvil na Wembleyu, zmaga na tej tekmi pa po nekaterih ocenah prinaša vrtoglavih 200 milijonov funtov zaslužka!

Že kar nekaj časa je bilo jasno, da bosta zadnjeuvrščeni Rotherham in predzadnji Wigan naslednjo sezono igrala v tretji angleški ligi (Football League 1), na tretjega potnika v nižji rang pa smo morali čakati prav do zadnjega dne. Vse tri ekipe, ki jim je pred današnjimi obračuni grozil izpad (Birmingham, Nottingham in Blackburn) so danes zabeležile zmage, dolgih nosov pa so zaradi slabše gol razlike od Nottinghama ostali Roversi iz Blackburna. Klub, ki je še nedolgo tega nastopal v elitni Premier League, se bo tako drugo sezono meril s tretjeligaši.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”17″ override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”300″ thumbnail_height=”300″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB