CHAMPIONSHIP

Pregled 42. kroga v Championshipu

Tekme v drugi angleški ligi si sledijo v neverjetno natrpanem ritmu, saj se je 42. krog začel že v četrtek. Wigan je doma vpisal super pomembno zmago v boju za obstanek nad Barnsleyjem. Hat-trick je po vstopu s klopi, v dobrih 10 minutah vpisal domači Nick Powell, nekdanji nogometaš Manchester Uniteda.


vir: The Sun
vir: The Sun

Večina tekem je bila na sporedu v petek, na ti. “Good Friday”, ko se že tradicionalno igrajo tekme Championshipa.

Vodstvo na lestvici, je ob remiju Newcastla z Leedsom (1:1) povišal Brighton, ki je na gostovanju ugnal Wolwerhampton in ima sedaj na svojem računu že 89 točk. Fulham je s 3:1 prišel do sila pomembne zmage v gosteh proti Norwichu in še vedno drži stik s šestim mestom, ki kot zadnje prinaša dodatne kvalifikacije za Premier League.

V boju za obstanek pa se stvari vse bolj zapletajo. Ob že omenjeni zmagi Wigana, je tri točke vpisal tudi 21. Blackburn. Zadnja “varna” ekipa na lestvici Burton Albion ima tako pred najbližjim zasledovalcem le še dve točki naskoka.

Včeraj je bila na sporedu samo ena tekma. Aston Villa je svoje privržence znova razočarala doma, od levov so bili s 3:1 boljši nogometaši Readinga, ki trenutno zasedajo četrto mesto.

Ljubitelji Championshipa pa ne pozabite, saj bo 43. krog odigran že v ponedeljek, ko bo na sporedu vseh 12 tekem.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”14″ override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”300″ thumbnail_height=”300″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB