OSTALE NOVICE

Pred 33.krogom v Premier ligi

V pričakovanju razjasnitev


Nov veliki derbi na Old Traffordu, vrsta zelo zanimivih obračunov in z njimi povezanih zgodovinski dejstev ter nenazadnje: morda pa se bomo po velikonočnem vikendu že veliko bolj suvereno pogovarjali o tem, kje bo kdo pristal ob koncu te premierligaške sezone. Vsi vpleteni prisegajo, da zbranost v prihodnjih dneh ne bo popustila. Iz navijaškega gledišča je seveda bolje in bolj pravilno namesto prisegajo reči – prisegamo!

vir: Bleacher Report
vir: Bleacher Report

V nedeljskem poznopopoldanskem obračunu se pomerita Manchester United in Chelsea. Prvi v četrtek v Ligi Evropa spet ni zapustil najboljšega vtisa, pa čeprav si je v Bruslju priigral izid, ki ga bo skoraj zanesljivo ponesel v polfinale drugega najbolj prestižnega evropskega klubskega tekmovanja. Za vodilni Chelsea je to zadnji spopad z enim od tistih, ki sodijo med elitno šesterico. To pa preprosto pomeni le, da bi se v primeru nedeljskega uspeha gostov, ti upravičeno že lahko nasmihali šampijonsko.

Manchester United je bil v tej sezoni proti Chelseaju, sicer obakrat v Londonu, poražen. Drugače pa so se zadnje tri tekme med tema dvema nasprotnikoma na Old Traffordu končale z remijem. Tottenham bo v uvodnem srečanju 33.kroga doma gostil Bournemouth, ki za londonsko ekipo v zelo dobri formi ne bi smel predstavljati posebne grožnje.

Zato pa bo še kako zanimivo na Selhurst Parku, kamor prihaja Leicester City. Predzadnji angleški reprezentančni selektor Sam Allardyce je v zadnjih dveh sezonah aktualne prvake uspel premagati vsaj enkrat. Še z West Hamom Manchester City in nato kot trener Sunderlanda tudi Chelsea. Njegovi sedanji klub v zadnjih šestih ligaških nastopih beleži neverjetnih pet zmag, tako da je v minulem mesecu in pol od Palace bolj učinkovit le Tottenham. Ko smo se pred tedni trudili Palaceu napovedati lepo pomlad, nam to ob pogledih na prihajajoča tekmece kot sta bila Chelsea in Arsenal preprosto ni uspelo. Toda zdaj, ko je Crystal Palace oba londonska velikana premagal, še zlasti junaška je bila njihova zmaga proti Arsenalu – to srečanje so kolegi iz drugih londonski redakcij označili kot boj med Orli (Eagles) in Metulji (in ne Topničarji) – je simpatij na Palaceovi strani precej več. Leicester City ima zaradi poškodb zdesetkano obrambo.

vir: The Independent
vir: The Independent

Zelo zahtevno nalogo bo prav tako v soboto imel Manchester City, ki gostuje v Southamptonu, ki se je zadnjih dveh preizkušnjah izkazal in obračuna proti Crystal Palaceu in proti West Bromu dobil. Everton bo najbrž porazil Burnley, medtem kot sta tekmi med Watfordom in Swasea Cityjem ter med Sunderlandom in West Hamom občutno težje predvidljivi.

Hull City, čeravno se krčevito bori za obstanek, od začetka tega koledarskega leta na gostovanjih ni ujel več kot ene same točke. Po tej metriki ima njegov tokratni gostitelj Stoke City lepe možnosti za prvo zmago po kar štirih zaporednih porazih. Ali pa ta negativna serija domačih igralce Hull Cityja še dodatno bodri?

Posebnost tega 33.kroga bo tudi tekma med West Bromwichem in Liverpoolom. Kar neverjetno je, da Liverpool kot gost ekipe, ki jo vodi trener Tony Pulis, v ligi ni zmogel premagati že več kot pet let! Res? Res. Uf!

Zadnja premierligaška postavka tega konca tedna bo ponedeljkovo gostovanje Arsenala v Middlesbroughju. Pa saj novo presenečenje ni mogoče oziroma na še eno  podaljšanje zamašitve topovske cevi resno ne računa nihče. Hm? Ko je zdaj predzadnji na lestvici Middlesborugh oktobra lani gostoval na Emiratih v Londonu je bilo 0:0.

Lepo jih pobarvajte, na te okrogline mislim, te 0, 0, 0, 0 oziroma jajca.

In uživajte zmagovalne praznike.

banner

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]