CHAMPIONSHIP

Pregled 23. kroga Championshipa

Po dolgem času je izgubil Newcastle United, ki je tako padel na drugo mesto, prvi je po zmagi nad QPR-jem Brighton.


Na Boxing Day smo videli deset tekem, Villa je po zadetku Rossa McCormacka premagala Burton Albion. Novo zmago je dan po božiču zabeležil tudi Leeds United, ki je trenutno na petem mestu in kaže izjemno formo.

grop
Derby County je brez poraza že od 22. oktobra, od takrat: 8 zmag in 1 remi; vir: Twitter Derby County

V velikih težavah je Wigan, ki je izgubil proti Rotherhamu in za varnimi mesti zaostaja že štiri točke. Rutinirano je slavil tudi Reading, varovanci Jaapa Stama za Newcastle Unitedom zaostajajo šest točk.

Huddersfield Town nadaljuje sijajno formo, tokrat je David Wagner s svojo ekipo premagal Nottingham Forest, Jon Gorenc-Stanković je obsedel.

Na Boxing Day je tri točke vknjižil tudi Fulham, ki še naprej niza toplo-hladne predstave in se trenutno nahaja na osmem mestu.

Na St. James Parku smo spremljali derbi kroga, pomerila sta se Newcastle United in Sheffield Wednesday, varovanci Rafe Beniteza so si privoščili spodrsljaj in tako padli na drugo mesto, Sheffield pa je po zaslugi zmage poskočil na šesto mesto.

V torek smo videli še dve tekmi, Brighton je doma gladko premagal QPR, ki je tako dosegel že šesti zaporedni poraz in se nahaja na katastrofalnem dvajsetem mestu.

Na drugi torkovi tekmi  smo prav tako videli zmago domače ekipe, Zola je s klopi pospremil še drugi zaporedni poraz Birminghama, za Derby je edini gol zadel bivši član Aston Ville Darren Bent. Velja omeniti tudi to, da je Derby County v izjemni formi, saj je je v ligi brez poraza že od 22. oktobra, od takrat pa so varovanci Steva McClarna zabeležili osem zmag in en remi.

Veliko premora v drugi ligi ni, že jutri (četrtek) je na sporedu 24. krog!

Vsi rezultati: 

15609251_10211434836571228_728416751_o
vir: www.efl.com
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]