OSTALE NOVICE

Pred 19.krogom v Premier ligi

 Na robu srečnega pa zdravega


V izogib časovni ali koledarski zmedi najprej pojasnilo. 19.krog se bo raztezal čez tri dni. Začne se v petek, največ premierligaškega prometa bo v soboto, pa čeprav je ta silvestrovo. Zadnji dve tekmi bosta v nedeljo, pa čeprav bomo tedaj že v nove letu. 20.krog, ki sledi, pa bo nato že v naslednjih treh dnevih, začenjši z 2.januarjem.

Hull City in Everton se bosta pomerila prva, že v petek zvečer. Pred dnevi proti Manchester Cityju Hull ni igral slabo. Še več. Tri četrtine tekme so domači, čeprav uvrščeni na dno tabele, favorita prav zabavno nervirali. Everton je istočasno zmagoval v gosteh pri prvaku Leicester Cityju. Iz tega sledi, da je zmerni optimizem, da bo to srečanje najmanj gledljivo, če ne karzelo živahno, povsem na mestu.

vir: mirror
vir: mirror

Veliki derbi kroga bo v soboto pozno popoldne, ko na Anfiled zavije postava Pepa Guardiole. Liverpool naj bi bil zaradi odsotnosti poškodovanih Phillipea Coutinha in Joela Matipa načeloma manj poskočen, kot je bil, na primer, ob bliskoviti zmagi septembra na Stamford Bridgeu. Toda tista glorijaKolopovih rdečih je res že zgodovina. Vseeno pa ostaja, da Liverpool v tem prvenstvu, v nasprotju z Manchester Cityjem, derbijev ne izgublja. Uspeh sinje modrih bi bil res zaznaven. V postavo teh se vrača Sergio Aguero. Jurgen Klopp in Pep Guardiola sta se kot trenerja dortmundske Borussije in muenchenskega Bayerna v letih 2013-2015 pomerila osemkrat, ob tem, da remijev na tistih tekmah ni bilo, vsak od njiju pa je zabeležil po štiri zmage.

Vodilni Chelsea prav tako v soboto, a že prej gosti Stoke City, ki na Stamford Bridgeu ni zmagal vse od leta 1976. Na tej tekmi bom. Spremljajte ambrofuzbal.co.uk in ambrofuzbal na vseh dosegljivih platformah. V veliko dramo se lahko razvije spopad med Leicester Cityjem in West Hamom. Prvi si, kot omenjano že prej, zdaj doma dovolijo celo poraze, drugi poskočno kujejo zmage v gosteh.

West Ham je na zadnjih treh zaporednih ligaških šihtih zmaga, Manchester United je na štirih. Na Old Trafford je Jose Mourinho povabil Mini Mourinha – to je nadimek Aitorja Karanke, Portugalčevega pomočnika pri madridskem Realu. Middlesbrough je bil v zadnjem obdobju gosteh uspešen po enkrat mesečno. Oktobra je presenetljivo remiziral v Londonu proti Arsenalu, novembra v Leicesterju, decemberski trik pa je morda prihranil prav za zadnje popoldne v letu.

Razumljivo velike apetite imata po zadnji izkušnjah kot poraženca tudi domača Southampton in Swansea City, ki bosta gostila West Brom in Bournemouth. Ob tem, da si tako West Brom kot tudi Bournemouth veselega decembra najbrž ne želita skleniti s tretjim zaporednim žalostnim pogledm v tla. Swansea City je brez prvega trenerja. Odstavljenega Boba Bradleyja bo začasno nadomestil njegov pomočnik Alan Curtis.

Brezpogojno nevrotično tudi na obračunu med Burnelyjem in Sunderladom. Burnley je na domačem Turf Mooru zelo agresiven in zato rezultatsko prepričljiv, pa čeprav večinoma niza minimalne zmage. Do sedaj je Burnley pred svojimi navijači pokleklnil edino proti Arsenalu, Manchester Cityju in na prvi dan lige proti Swansea Cityju. Sunderland je zaenkrat še vedno med trojico, ki ji je ob koncu prvenstva namenjen izpad. Za Crystal Palaceom, ki je na lestvici mesto nad njim zaostaja za dve točki. To bi lahko bila naša vleika priložnost, si pravi trener Sunderlanda David Moyes: “Beg iz brezna se mora začeti zdaj!”

Še posebej zato, ker v nedeljo Crystal Palace gostuje pri Arsenalu. Na tej tekmi bo gostujoče zagrizenosti zagotovo v izobilju. Zdi se, da ima Arsenal zelo zahtevno nalogo, morda celo težjo kot pa jo bo imel dve uri in pol pred tem Tottenham v Watfordu.

Pa srečno in zdravo ter veselo 2017!

banner

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]