ARSENAL

Fabregas: Pri Arsenalu sem trpel

Cesc Fabregas priznava, da je Arsenal leta 2011 zapustil iz številnih razlogov, kot so odnosi s soigralci, pritisk glede osvajanja lovorik in pomanjkanje okrepitev.


Cesc Fabregas je k Arsenalu prišel kot 15-letnik iz Barcelonine akademije leta 2003 in za Topničarje zbral 303 nastope v vseh tekmovanjih, preden se je leta 2011 vrnil k matični Barceloni. Kasneje se je pridružil še Arsenalovim mestnim rivalom Chelseaju, sedaj pa nastopa za francosti AS Monaco v Ligue 1. V obširnem intervjuju za Arseblog je 32-letnik odkrito razkril vzroke njegovega odhoda z Emiratesa pred devetimi leti.

>>Takrat sem bil kapetan Arsenala in čutil sem veliko pritiska, da moram ekipo voditi do lovorik. Dal sem vse od sebe. Včasih po porazih sem doma planil v jok. Trpel sem, imel sem veliko neprespanih noči. Po porazih sem bil potolčen, nekateri soigralci pa so načrtovali kam se bodo odpravili zabavati. Bilo je nakaj dobrih let, ko smo igrali prelep nogomet in takrat sem res užival, a vseeno sem si ustvarjal preveč pritiska, zaradi katerega sem se velikokrat počutil osamljenega. Še posebej v zadnjih dveh ali treh sezonah sem imel občutek, kot da sta le Robin Van Persie in Samir Nasri na enakem nivoju kot jaz, tako psihično in tehnično,<< je o svoji karieri in vzrokih za odhod iz Arsenala povedal Cesc Fabregas.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]