CHELSEA

Giroud z eno nogo že pri Interju

Svetovni prvak Olivier Giroud se je z Interjem dogovoril vse podrobnosti v pogodbi in bo tako poleti brez odškodnine zapustil Chelsea in se preselil na San Siro.


Francoski napadalec je že v januarskem prestopnem roku pritiskal na vodilne može Chelseaja, naj ga prodajo v Inter, potem ko se ni dobro znašel v prvi polovici sezone pod vodstvom Franka Lamparda. Poleg Interja se je za Girouda zanimal tudi Lazio, vendar je Chelsea blokiral vse poskuse italijanskega dvojca, saj jim (je) primankuje izbir v konici napada. Giroud je po poškodbi Tammyja Abrahama postal prvi napadalec Chelseaja, ravno pred udarom koronavirusa, ki je prekinil sezono. Omenjalo se je, da želijo Londončani s svotovnim prvakom podaljšati pogodbo, vendar se je Giroud že odločil, da okrepi Inter.

Chelsea je tako tvegal in izgubil, saj bi v primeru prodaje v januarskem prestopnem roku za Girouda iztržili še vsaj nekaj milijonov funtov, vendar se Francoz sedaj poleti seli k Interju brez odškodnine. V Milanu naj bi z Interjem podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno sezono. Te novice so prišle na plano le nekaj dni po tem, ko je bivši napadalec Arsenala sprejel znižanje plače, ki sicer znaša 135 tisoč funtov na teden. Pri Interju naj bi zaslužil 110 tisoč funtov na teden, kar ga postavlja ob bok največjim zaslužkarjem v Interju. Za Chelsea je na trinajstih nastopih zabil tri zadetke, septembra pa bo dopolnil 34 let.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]