CHELSEA

Andre Onana na voljo za pravo ceno

Vratar nizozemskega Ajaxa je po besedah trenerja Erika ten Haga letos na voljo za določeno ceno, ki so mu jo zastavili v klubu.


Bivši član Barcelonine La Masie je s svojimi predstavami v dresu Ajaxa privabil mnoge evropske velikane, še posebej pomemben je bil v sezoni 2018/19, ko se je Ajax z njegovo pomočjo prebil celo do polfinala Lige Prvakov in bil sekunde oddaljen od nastopa v finalu. Na poti do polfinala Lig Prvakov je Ajax izločil Real Madrid in Juventus, kjer se je Onana zelo izkazal s nekaj pomembnimi obrambami. Zanj se najbolj resno zanimata Chelsea, ki išče zamenjavo za Kepo Arrizabalago, in Barcelona, ki želi Marc-Andreju ter Stegnu pripeljati nekaj konkurence med vratnicama.

Trener Ajaxa Erik ten Hag je nizozemskim medijem zaupal, da je Onana zelo pomemben člen njihove ekipe ter ga ne želijo izgubiti, a če bo na njihov naslov prišla prava ponudba ima Onana možnost zapustiti klub. Ajax za Kamerunca želi iztržiti vsaj 25 milijonov funtov, kar se zdi prava kupčija, glede na njegovo mladost in kvaliteto. Onana ima pogodbo z Nizozemci sicer podpisano do leta 2022, a mu omenjeni dogovor znotraj kluba dovoljuje odhod, če bodo snubci vsaj izenačili zahtevano ceno. V letošnji sezoni je Onana izpustil zgolj eno tekmo in v celoti zbral že 178 nastopov za Ajax, odkar se jim je pridružil po prihodu iz Barcelonine La Masie. Pri 24 letih je eden najbol perspektivnih vratarjev, mnogi pa pričakujejo prestop v Chelsea, kjer bi imel zagotovljeno večjo minutažo, kot pa pri Kataloncih, ki pa imajo v njegovem srce prav posebno mesto.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]