ARSENAL

Partey naklonjen selitvi v London

Trener Arsenala Mikel Arteta je nakup defenzivnega vezista označil za prioriteto kluba v poletnem prestopnem roku in glavna tarča je vezist Atletica Thomas Partey.


Vezist madridskega Atletica Thomas Partey je jasno naznanil, da si želi selitve v Arsenal in upa, da bo med kluboma prišlo do dogovora. Reprezentant Gane je svojim bližnjim zaupal, da ima visoke ambicije in si želi dokazovanja v Premier ligi, zato si želi prestopa na Emirates. 26-letnik je glavna tarča trenerja Topničarjev, Mikela Artete, v poletnem prestopnem roku. Arsenal je svoje igralce prosil, naj sprejmejo znižane plače v času pandemije koronavirusa, da bi lažje prebrodili posledice, ki sledijo, prav tako pa bi lahko zbrali nekaj finančnega zalogaja za prestop Thomasa Parteyja. Le Mesut Ozil in dva druge neimenovana igralca so zavrnili predlog o zmanjšanju plač v času koronavirusa.

Thomas Partey ima v svoji pogodbi z Atleticom zapisano odkupno klavzulo v višini približno 45 milijonov funtov, ki jo Arsenal namerava izenačiti, a glede na zanimanje za Atletica za napadalca Topničarjev Alexandra Lacazetta, bi lahko prišlo do menjave igralcev, kar bo v letošnjem poletnem prestopnem roku kot kaže vse pogostejša praksa. Arteta želi svojo prenovo ekipe začeti ravno na položaju defenzivnega vezista in prihod Parteyja bi bila velika okrepitev za Topničarje, saj je Ganec v zadnjih sezonah postal eden najboljših nogometašev na svojem položaju v Evropi.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]