OSTALI KLUBI

Pochettino ta mesec še draga “okrepitev”

Newcastle United bo moral Tottenhamu plačati 12,5 milijona funtov, če želijo še ta mesec na klop posesti Mauricia Pochettina, nekdanjega stratega Spursov.


PCP Capital Partners, s pomočjo Public Investment Fund-a iz Saudove Arabije, se približuje 300 milijonskem prevzemu Newcastle Uniteda. Novi lastniki pa že pogledujejo v prihodnjo sezono, saj so si izbrali že nekaj tarč poletnega prestopnega roka, kot so Edinson Cavani, Kalidou Koulibaly, Philippe Coutinho in Luka Jović. Poleg igralskega kadra pa si novi lastniki želijo okrepitev v strokovnem štabu, natančneje na mestu glavnega trenerja. Tega trenutno zaseda Steve Bruce, nekdanji odlični branilec Manchester Uniteda, ki je vodil že večne rivale Sunderland.

Glavni kandidat za nasleditev Steva Bruca pa je Argentinski strokovnjak Mauricio Pochettino, ki je med leti 2014 in 2019 popeljal Spurse na višjo raven, čeprav z njimi ni osvojil nobene lovorike. Pochettino je brezposeln že vse odkar so ga novembra odpustili pri Tottenhamu in ga nadomestili z Josejem Mourinhom. Argentinec je takrat prejel 12,5 milijona funtov kompenzacije, a vsak klub, ki si ga bo želel zaposliti v obdobju šestih mesecev od prekinitve pogodbe bo moral Londončanom plačati enako vsoto. To pomeni, da če bo Newcastle United na mesto glavnega trenerja Pochettina postavil že v mesecu maju, bodo morali zanj plačati omenjeno vsoto Tottenhamu, če pride do zaposlitve kasneje pa do omenjenga stroška ne bo prišlo. Pochettino bo v primeru, da sede na klop Srak, na leto zaslužil astronomskih 19 milijonov funtov, s čimer bi postal eden najbolje plačanih trenerjev na svetu.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]