OSTALI KLUBI

Igralec z neverjetno zgodbo na pragu Premier League

Watford se je po poročanju brazilskih, pa tudi nekaterih italijanskih medijev, ogrel za desetico Palerma Igorja Coronada. 25-letni Brazilec je letos v Serie B standardni član svojega kluba, na 29 tekmah je dosegel šest zadetkov. Za igralca na radarju premierligaške ekipe torej nič kaj posebna statistika, je pa še kako posebna njegova zgodba, ki se je začela prav tam, kjer se bo morda tudi nadaljevala. 


Dele Alli se je pri MK Donsu razvil v izjemnega nogometaše, Igor Coronadi tam ni imel toliko sreče. Vir: ClubCall
Dele Alli se je pri MK Donsu razvil v izjemnega nogometaše, Igor Coronadi tam ni imel toliko sreče. Vir: ClubCall

Coronado, rojen leta 1992, je prve nogometne korake naredil na jugu Brazilije, v domačem mestu Londrina. Kot 15-letnik se je preselil v Anglijo, v novoustanovljeni MK Dons, kjer pa so ga leta 2011 odpustili iz mladinskega pogona. Pridružil se je švicarskemu Grasshoppersu. Tudi v Švici je priložnosti dobival le v drugi ekipi, tako da je alpsko deželo kmalu zapustil in se vrnil na Otok, k sedmoligašu Banbury Unitedu

Tudi tam ni ostal dolgo, za Banbury je namreč odigral vsega štiri tekme, nakar so ga “odkrili” pri malteškem prvoligašu Floriani. Tam se je Coronado končno nekoliko bolj ustalil, v treh sezonah je odigral 67 tekem in prispeval solidnih 35 zadetkov ter 12 asistenc. Dobre predstave so opazili v Italiji. Drugoligaš Trapani si ga je najprej sposodil, nato pa po sezoni 2015/2016 tudi dokončno odkupil. Naslednjo sezono bi lahko označili kot najbolj prelomno v dosedanji karieri Igorja Coronada. V bistveno hujši konkurenci in pred očmi bistveno številčnejše javnosti je v Serie B zabeležil kar 34 nastopov. 

Dobre predstave niso ostale neopažene, oči nanj so vrgli pri Palermu, ki je v isti sezoni izpadel iz Serie A. Lansko poletje so ga pri “orlih” tudi odkupili, in sicer za dober milijon evrov. Kot vse kaže pa se Coronado s svojim meteorskim vzponom še ne misli ustaviti. Tudi letos prikazuje zelo dobre predstave, vrhunec sezone je dočakal minuli vikend proti Carpiju, ko je dosegel hat-trick. 

Brazilčev napredek je pritegnil kar nekaj pozornosti, kot smo že omenili, se zanj bojda zanimajo pri Watfordu. Govorice je v intervjuju za Tuttomercatoweb pokomentiral tudi igralčev agent Joao Santos: “Igor nima nobene namere kariero nadaljevati v Serie B. S Palermom si želi napredovanja, a če do tega ne bo prišlo, bo poletje še zanimivo. Da, res je, zanj smo že prejeli ponudbe ekip iz Anglije, a glavni cilj ostaja isti – napredovanje v Serie A. Govorice naj počakajo vsaj do konca sezone.” 

Brazilec se na Siciliji, kot sam pravi, počuti izjemno. To navsezadnje dokazuje tudi na zelenicah. Vir: Sportsmax
Brazilec se na Siciliji, kot sam pravi, počuti izjemno. To navsezadnje dokazuje tudi na zelenicah. Vir: Sportsmax
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB