ARSENAL

Rekord Aubameyanga!

Pierre-Emerick Aubameyang je topničarje okrepil pozimi za več kot šestdeset milijonov evrov. Kot vse kaže, je Arsene Wenger z nakupom zadel ‘v polno’.


aubaeb
Vir: Goal.com

Arsenal je danes v senci londonskega derbija gladko s 3:0 odpravil Stoke City. Glavni junak pomembne zmage v boju za evropsko vozovnico je bil prav Aubameyang, ki se je zanimivo kalil pri A. C. Milanu, kjer pa ni dobil svojega mesta in prestolnico mode zapustil za 35-krat manj, kot je bil vreden njegov januarski prestop iz Borussie Dortmund.

Kapetan Gabona je danes žogo dvakrat spravil za hrbet angleškega reprezentančnega vratarja Jacka Butlanda in bi brez težav vpisal ‘hat-trick’. Toda v 89. minuti je enajstmetrovko pohvalno prepustil konkurentu v napadu Alexandru Lacazettu, ki se je vrnil po skoraj dvomesečni odsotnosti zaradi poškodbe.

Vseeno sta bila četrti in peti gol v dresu topničarjev dovolj za nov klubski rekord. Za moštvo iz severnega Londona namreč še nihče ni tolikokrat zatresel nasprotnikove mreže na prvih šestih tekmah v Premier ligi. Izjemna prilagoditev 28-letnika na zelo zahtevno in specifično tekmovanje brez dvoma veliko obeta pred nadaljevanjem sezone in predvsem naslednjimi, ko se Arsenal pod morebitnim novim vodstvom utegne boriti za najvišja mesta.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]