OSTALE NOVICE

Spursi prekinili prekletstvo Stamford Bridgea. A niso edini.

Tottenham je včeraj prvič po kar 28 letih slavil na Stamford Bridgeu. Še nekoliko natančneje – pred včerajšnjo tekmo se je to nazadnje zgodilo 10. februarja 1990, torej še pred samostojno Slovenijo. Od takrat je minilo 10.277 dni, ekipi pa sta vmes odigrali 27 obračunov. A to še zdaleč ni osamljen primer, obstaja še nekaj drugih ekip, ki se “bojijo” določenih gostovanj.


vir: goal.com

Manchester City je v zadnjih letih, še posebej letos, postal dominantna sila angleškega nogometa. Vendar pa v tem času nikoli ni uspel osvojiti Liverpoolovega Anfielda, kjer ni zmagal že od leta 2003. Takrat so meščani slavili z 1:2, kasneje so imeli za prekinitev prekletstva dobre možnosti, a tudi v Liverpoolovih kriznih letih tega niso uspeli storiti. Vse je kazalo, da se bo to zgodilo v letošnji sezoni Premier League, Jurgen Klopp pa je imel drugačne načrte in na domači tekmi Cityju prizadejal prvi poraz v sezoni. Anfield tako še vedno ostaja trdnjava Redsov in uganka za sinjemodre sosede iz Manchestra.

vir: the Sun

Še skok v Championship. Vodilni Wolvesi so v petek na stadionu Riverside premagali Middlesborough prvič po neverjetnih 67 letih, torej se je to nazadnje zgodilo davnega leta 1951. Kluba sicer kar precej sezon nista nastopala na istem nivoju angleškega klubskega nogometa, a vseeno gre za zavidljiv rekord, ki je končno porušen.

Na severu anglije pa najdemo še dva kluba z neporavnanimi računi. Velika rivala Manchester United in Leeds United se v prvenstvu nista srečala že nekaj časa. A Leeds, nekdaj velik in renomiran otoški klub, na Old Traffordu v Premier League ni uspel zmagati od leta 1980. Navijačem rdečih vragov se smeji še toliko bolj, saj je Leeds, ki je od Manchestra oddaljen le približno 50km, nasplošno precej osovražen klub. Kluba sta se nazadnje srečala leta 2011 v ligaškem pokalu, kjer je bil boljši Manchester United.

vir: football365.com
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]