OSTALE NOVICE

Boj za obstanek – kdo bo plaval, kdo bo potonil?

Reprezentančni premor je pravi čas, da malo zadihamo od napornega tempa prvenstvenih tekmovanj, se nekoliko ustavimo ter analiziramo dogodke. Klube v Premier League do zaključka sezone loči še 8 oziroma 9 tekem. Letos pa je, v nasprotju z večino prejšnjih sezon, boj za obstanek nemara celo bolj zanimiv od bojev na vrhu lestvice, kjer je končna slika bolj ali manj že jasna.


Vir: Telegraph
Vir: Telegraph

Tokrat začnimo pri koncu. Zadnjeuvrščeni West Bromwich očitno nima več resne namere boriti se za obstanek. Po zelo uspešni lanski sezoni, ko so končali na 10. mestu, je sistem več kot očitno razpadel. Odpustiti so morali Tonyja Pulisa, ki je sicer pravi prekaljeni maček v Premier League. Severnoirski branilski trio Evans, Brunt, McAuley le stežka kroti vse hitrejše napadalce nasprotnikov, tudi ostali ključni igralci, kot so Phillips, Fletcher, Chadli in Rondon bolj ali manj zmedeno tavajo po igrišču. Seveda so tudi njihovi nedavni “pijanski” podvigi slabo vplivali na vzdušje v ekipi. Naslednje leto bo v Championshipu potreben vnos svežine in mladosti, če se klub iz predemestja Birminghama želi vrniti med elito.

 

Vir: Daily Mail

Stoke in Southampton sta gotovo največji negativni presenečenji letošnje sezone. Na papirju kader obeh ekip sploh ne izgleda šibak, še več, na njem najdemo kar nekaj izstopajočih posameznikov. 19. Stoke navkljub temu zadetke prejema kot po tekočem traku. Ryan Shawcross, ki že dolga leta poveljuje obrambi Pottersov, skupnega jezika z ostalimi ne najde. Kurt Zouma bolj kot supertalentirani branilec izgleda kot povprečen igralec, vratar Jack Butland pa sam ekipe ne more reševati, edina svetla točka pa je Shaqiri. Celo 37-letni Peter Crouch se na trenutke v napadu izkazal kot najboljša opcija, sploh ob poškodbah Dioufa in Choupo-Motinga. Na južni obali pri Southamptonu prav tako ne morejo biti zadovoljni. Klub, ki se je v zadnjih sezonah uveljavil s svojim izvrstnim mladinskim pogonom, je ligi (predvsem Liverpoolu) dal precej talenta. Saintsi imajo veliko težav v napadu, kjer se s poškodbami muči njihov najboljši strelec Charlie Austin, medtem ko Gabbiadini in Long to sezono nista v formi. V sredini ter obrambi jim talenta prav tako ne gre oporekati (Redmond, Hojberg, Boufal), je morda potemtakem problem v taktiki Saintsov?

Tik nad cono izpada plavata West Ham in Crystal Palace. Slednji so morda lahko celo zadovoljni s trenutno uvrstitvijo, glede na vse poškodbe, ki so jih pestile skozi sezono. Drugačna zgodba se piše pri Kladivih z Vzhodnega Londona. Po slabem uvodu v sezono je po prihodu Davida Moyesa zavel svež veter, a le začasno. V klubu se vrstijo škandali med vodstvom, v trenerskih krogih, nezadovoljni navijači pa tega ne prenašajo zlepa, nazadnje so tako vdrli na igrišče in obmetavali VIP ložo s kovanci. V kolikor bi West Ham res izpadel, bi zagotovo postal tarča velikega posmeha, saj so lastniki s finančnimi injekcijami, kamor spada tudi selitev na Olimpijski stadion, želeli klub ponesti na višjo raven, v elito angleških klubov.

Na varnem niso niti Huddersfield, Swansea in Newcastle, morda tudi Brighton. S 36 točkami pa se zdi, da sta si Watford in Bournemouth, tako kot vsi klubi višje na lestvici, že zagotovila obstanek. Seveda pa se, kot upravičeno rečemo, v nogometu lahko zgodi karkoli.

vir: news.sky.com
vir: news.sky.com
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]