TOTTENHAM

Kakšna bo Alderjeva usoda?

O pomembnosti belgijskega centralnega branilca Tobyja Alderweirelda za Spurse smo že pisali, a se je zaradi hude poškodbe lansko leto znašel v veliki stiski. Belgijec je od novembra po treh mesecih odsotnosti zbral le dva nastopa, poleg tega se mu leta 2020 izteče pogodba, a zaenkrat do dogovora med klubom in igralcem še ni prišlo.


toby
Vir: Getty Images

Toby Alderweireld, ki v Premier ligi zaradi poškodbe mišice ni igral že celo večnost, si po lanski neverjetni sezoni prav gotovo ni predstavljal, da se bo naslednjo mučil za podpis nove pogodbe. Belgijski reprezentančni branilec je od novembra za Spurse zbral vsega dva nastopa, po tem ko je bil tri mesece na stranskem tiru zaradi poškodbe mišice. Prvo tekmo po trimesečnem počitku je Belgijec odigral v FA Cupu proti Newport Countyju 7. februarja. To je bila najdaljša odsotnost z zelenic v njegovi karieri, saj je bila poškodba še veliko hujša kot so sprva predvidevali. Poškodba je bila še posebno problematična, ker je prišlo do raztrganine tudi v tetivi, ne samo v mišici.

Alderweireld je izpustil obe tekmi v Ligi prvakov proti Juventusu, saj po besedah managerja Mauricia Pocchetina še ni bil pripravljen na največje napore. Belgijec se bo moral še kako potruditi, da se bo vrnil v začetno enajsterico, saj mu je mesto prevzel Davinson Sanchez, ki s Vertonghnom tvori udarno navezo v osrčju obrambe. Druga velika težava je Alderweireldova pogodba, saj so se pogovori okoli podpisa nove ustavili. Klub naj bi Belgijcu, ki bo konec marca dopolnil že 29 let, ponudil novo pogodbo, ki bi mu na teden navrgla 110.000 funtov, a jo je Alderweireld zavrnil. Zdajšnja se mu izteče leta 2020, vendar ima v njej zapisano odkupno klavzulo 25 milijonov funtov, ki se lahko aktivira poleti 2019, v primeru, da se s klubom ne bo uspel dogovoriti za podpis nove pogodbe.

Glede situacije svojega klubskega in reprezentančnega kolega se je oglasil tudi izkušeni štoper Jan Vertonghen, ki je za Sky Sports News povedal:

toby2
Vir: Getty Images

‘’Vedno, ko igrava skupaj, se razumeva. Ko sem jaz odšel v Tottenham, je on odšel v Atletico, toda zopet sva se zelo hitro našla. Skupaj igrava že zelo dolgo časa in veva, kako igrati en z drugim, a nočem govoriti o tem, saj bi lahko izpadlo nespoštljivo do kogarkoli, ki igra zraven mene ali zraven Tobyja.’’

Alderweireld naj bi od kluba zahteval znatno povišanje plače, ki bi se s 50.000 funtov tedensko dvignila na kar 180.000 funtov. Klub pa za igralca njegove starosti takšne plače ne namerava sprejeti. Nogometni strokovnjaki so ga tako začeli povezovati predvsem z Barcelono in Manchester Unitedom, ki naj bi se najbolj ogrela za aktiviranje odkupne klavzule poleti 2019.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]