OSTALE NOVICE

Anglija – pregled slovenskih nastopov

Ta teden imajo igralci v Premier League in Championshipu zaradi reprezentančnega premora prosto, to pa ne velja za nogometaše v nižjih ligah, ki so imeli kar dvojni spored. Najprej so jih med tednom čakale tekme pokala Checktrade, v katerem nastopajo klubi iz League 1 in League 2 ter U23 ekipe višjeligašev, ki so se za sodelovanje odločili. Tako smo kot zanimivost na delu videli tudi Kurta Zoumo, Leonarda Ulloo, Bojana Krkića, Petra Croucha … Med vikendom pa so bili na sporedu še običajni obračuni v prvenstvu.


vir: www.thesun.co.uk
vir: www.thesun.co.uk

Teden Harisa Vučkića lahko opišemo kot toplo-hladen. V sredo je sicer z Bradfordom izgubil proti Morecambu, ki nastopa ligo nižje, a ob porazu s 3:2 zabil oba gola za goste. Gola si lahko ogledate v priloženem posnetku (prvi od 00:42, drugi od 01:52). Kljub porazu Bradford ostaja na vrhu lestvice 3. skupine Checktrade pokala, katerega finale prinaša igranje na kultnem Wembleyju. Je pa tekma terjala svoj davek – Haris je staknil poškodbo stopala. Tako je izpustil sobotno tekmo prvenstva, na kateri je Bradford s kar 4:0 premagal Rochdale in se povzpel na 2. mesto League 1.

Žan Benedičič, ki si kruh služi pri Leyton Orientu, je v torek v pokalu sploh prvič od prihoda začel v prvi postavi tega četrtoligaša. Igral je do 81. minute in se ob porazu z 1:0 na gostovanju pri U23 ekipi Brightona očitno ni preveč izkazal. V soboto namreč ni bil niti na klopi na gostovanju pri Colchestru, koder so Londončani vknjižili drugo zmago v zadnjih 13 tekmah in to s kar 0:3 proti tekmecu za obstanek v League 2.

Na klopi se je med tednom znašel tudi Gregor Zabret, ki je član Swanseaja. U23 ekipa Valižanov je doma premagala četrtoligaša iz Plymoutha, Domžalčan pa je »kril hrbet« drugemu vratarju članske zasedbe Kristofferju Nordfeldtu.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]