ARSENAL OSTALI KLUBI

Arsenal 2:0 AFC Bournemouth

Ekipi sta v tekmo vstopili z različnima popotnicama. Domači topničarji so pred dvema dnevoma popolnoma razočarali na južni obali Anglije, ko jih je Southampton ponižal s 4:0. Bournemouth pa je v tekmo vstopil v seriji štirih zaporednih tekem brez poraza, nazadnje so “The Cherries” doma remizirali s Crystal Palacom.


vir: dailycannon.com
vir: dailycannon.com

Srečanje so bolje odprli gostje, ki so v prvih desetih minutah nudili več kot dostojen odpor favoriziranim domačinom, kljub temu da si omembe vrednih priložnosti niso uspeli pripraviti. Bolj kot se je prvi polčas bližal koncu, bolj so vajeti igre prevzemali domači topničarji, ki so v 27. minuti prek Gabriela tudi povedli. V nadaljevanju prvega dela igre je predvsem Walcott imel še nekaj priložnosti, a je bil v zaključkih akcij vedno nezbran in svojih priložnosti ni izkoristil. Drugi del igre je ponudil podobno stanje na igrišču kot v prvem delu. Arsenal je imel več od igre in prišel do nekaj lepih priložnosti, a so bili Giroud, Ramsey in Walcott ponovno nezbrani. Nato pa je prišla 63. minuta in še zadnji žebelj v krsto Bournemoutha. Ozil si je z Giroudom izmenjal lepo dvojno podajo in iz neposredne bližine premagal vratarja Boruca. Bournemouth je v nadaljevanju sicer poskušal priti nazaj v igro, a za vrata Petra Cecha ni bil pretirano nevaren. Še najbližje zadetku za goste je bil Matt Richie, ki je iz kakšnih dvajsetih metrov močno meril naravnost v naročje vratarja topničarjev. Petr Čech je tako danes vpisal še 170. “clean sheet” v Premier ligi in na večni lestvici na prvem mestu prehitel Davida Jamesa.

Po 19. odigranih krogih je Arsenal trenutno na prvem mestu, a bi ga lahko že jutri spet prehitel Leicester City, ki svojo tekmo igra proti Manchester Cityju. Bournemouth je po polovici sezone trenutno na 16. mestu. Z dvajsetimi točkami ima enak izkupiček kot Chelsea in Norwich, 3 točke nad cono izpada.

Arsenal 2:0 AFC Bournemouth

Strelci: Paullista 27′, Ozil 63′.

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB