ARSENAL

Arteta želi obdržati napadalca

Trener Arsenala Mikel Arteta bo skušal prepričati Pierra-Emericka Aubameyanga, da podaljša pogodbo s Topničarji.


Pierre-Emerick Aubameyang ima v letošnji sezoni 19 zadetkov v vseh tekmovanjih ter 60 v vseh 95 nastopih za londonski klub. Z dvema zadetkoma proti Evertonu se je izenačil na vrhu lestvice strelcev Premier lige z Jamiem Vardyjem. Oba sta dosegla že 17 zadetkov. Pierre-Emerick Aubameyang ima pogodbo z Topničarji do poletja 2021, a je večkrat poudaril, da želi igrati v Ligi Prvakov, zato obstaja možnost, da zapusti Arsenal. Zanimanje zanj je pokazala Barcelona, zadnje dni pa še milanski Inter.

>>Preden sem prevzel Arsenal sem se pogovoril z njim in takrat je pokazal svojo predanost. Zelo sem zadovoljen z njim, zabija pomembne zadetke ter kot pravi kapetan daje zgled vsem soigralcem. Nič čudnega ni, da si ga želijo drugi klubi, saj je fantastičen igralec. Upam, da nam ga uspe zadržati na Emiratesu,<< je povedal Mikel Arteta.

Arsenal trenutno zaseda deveto mesto v Premier ligi, ter za petim mestom zaostaja štiri točke. Zaradi kazni Manchester Cityja bi lahko peto mesto v Premier ligi že prinašalo igranje v Ligi Prvakov, kar Arsenal želi doseči, da bodo lažje zadržali 30-letnega Gabonca.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 4]