CHELSEA

Aubameyang alternativa za Dembeleja

Chelsea pozorno spremlja situacijo okoli pogodbe Pierra-Emericka Aubameyanga pri Arsenalu, saj naj bi bil Gabonec naklonjen selitvi.


Chelsea ima na poletnem prestopnem roku glavno tarčo v napadalcu Lyona Moussi Dembeleju, ki so ga spremljali že januarja, a niso poslali uradne ponudbe. Na njihovem seznamu želja se je pred kratkim znašel tudi Timo Werner, nogometaš RB Leipziga, za katerega se sicer resno zanima tudi Liverpool. Sedaj pa je na tem seznamu pristal tudi kapetan Arsenala, Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang, čigar usoda na Emiratesu še vedno ni znana. Januarja je Aubameyang jasno izrazil željo po selitvi v drug, bolj ambiciozen in konkurenčen klub. Pogodba s Topničarji mu poteče na koncu naslednje sezone, pogovori o novi pogodbi pa so ustavljeni.

Arsenal si ne želi izgubiti Aubameyanga brez odškodnine, kot se je to zgodilo v primeru Aarona Ramseyja. zato bodo prisluhnili ponudbam. Chelsea bi moral za Dembeleja odšteti kar 70 milijonov funtov, koliko zanj zahteva Lyon, a bi Aubameyang, s svojo iztekajočo se pogodbo, prišel veliko ceneje kot mladi Francoz. Aubameyang je sedem let starejši od Dembeleja, a je še vedno fantastičen napadalec, ki je bil pred suspenzom sezone v odlični formi in eden najboljših strelcev Premier lige, zaostal je le za Jamiem Vardyjem. Čeprav bi bil Aubameyang od 20 do 30 milijonov cenejši, pa bi zato lahko zahteval precej višjo plačo, saj pri Arsenalu prejema tedensko plačo v višini 200 tisoč funtov, kot pa Dembele, ki trenutno pri Lyonu služi 80 tisoč funtov na teden.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]