ARSENAL

Aubameyangova prihodnost še vedno neznanka

Po mnenju predsednika Gabonske nogometne zveze si mora Pierre-Emerick Aubameyang poiskati bolj ambiciozen klub, kot pa je Arsenal.


Napadalec Arsenala je zadnjo sezono zaključil kot najboljši strelec Premier lige, a si nagrado delil še s Sadiom Manejem in z Mohamedom Salahom, saj so vsi dosegli 22 zadetkov. Njegova pogodba s Topničarji poteče na koncu sezone 2020/21 in takrat bo po vsej verjetnosti Gabonec zapustil Emirates in se pridružil bolj konkurenčnemu in ambicioznemu klubu, ki igra v Ligi Prvakov. Slednje Arsenal ni videl že kar nekaj sezon. Letos je Aubameyang za Arsenal zabil 20 zadetkov v vseh tekmovanjih in s tem pritegnil zanimanje Barcelone in milanskega Interja. Mikel Arteta želi na vsak način zadržati kapetana, a vsi trdijo, da bi bilo najbolje, če Afričan zapusti Emirates. Tem se je pridružil še predsednik Gabonske nogometne zveze.

>>Trenutno je Auba pri Arsenalu, kjer ni osvojil ničesar, kar je ekipni polom. Ne želim si trditi, da Arsenal ni ambiciozen, a žal nimajo tako visokih ambicij, kot nekateri drugi klubi v Evropi. Če bi Pierre našel ambiciozen in konkurenčen klub, bi se tam zagotovo odlično ustalil,<< je povedal predsednik Gabonske nogometne zveze Pierre Alain Mounguengui.

Odkar se je Aubameyang pridružil Arsenalu iz Borussie Dortmund za 65 milijonov funtov pred dvema letoma, je s Topničarji utrpel poraza v finalu ligaškega pokala in finalu Lige Europa, na prvo lovoriko v dresu Arsenala pa še čaka.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]