TOTTENHAM

Kondogbia na voljo že za 30 milijonov evrov

Vezist Valencie Geoffrey Kondogbia bi bil poleti lahko na voljo že zgolj za 30 milijonov funtov, zanj pa se zanimajo pri Tottenhmu.


Spursi so glavni kandidati za podpis 27-letnega vezista Valencie Geoffreya Kondogbie, saj Jose Mourinho namerava okrepiti vezno linijo, ki je imela v letošnji sezoni precej težav. Poročanja iz Španije namigujejo, da bo Tottenham za Francoza ponudil okoli 40 milijonov evrov, čeprav ima v svoji pogodbi z Netopirji zapisano odkupno klavzulo v višini 80 milijonov evrov. A v primeru, da se Valencia ne uvrsti v Ligo Prvakov bo ta odškodnina občutnejše nižja.

Klub z Mestalle trenutno zaseda sedmo mesto v španski La Ligi in bo poleti pripravljen prodati svoje največje zvezdnike, kar so pokazali že v januarskem prestopnem roku, ko so Barceloni že skoraj prodali napadalca Rodriga Morena. Kondogbia je v Valencio prispel iz Inter Milana leta 2018 za 25 milijonov evrov in je pogodbeno vezan na Mestallo do poletja leta 2022, zato so Netopirji optimistični, da lahko z vezistom še profitirajo. Bivši vezist Seville in AS Monaca bo tako na nogometnem trgu poleti na voljo že od 30 milijonov funtov. V Španiji je preživel tri sezone, kjer je zbral 79 nastopov in zabil šest zadetkov.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]