CHELSEA

Azpilicueta brani Mounta: ‘Zasluži si sleherno minuto’

Po visokem porazu Chelseaja proti Manchester Unitedu minuli konec tedna ni bilo malo tistih, ki so na glas kritizirali vprašljivo izbiro začetne enajsterice Franka Lamparda. Med takimi je bil tudi Jose Mourinho, ki je posebej udaril po 20-letnem Masonu Mountu.


Nekdanji strateg Chelseaja Jose Mourinho je dejal, da Frank Lampard na tako pomembni tekmi preprosto ne bi smel tvegati s tako neizkušenimi nogometaši. Portugalski strateg je bil posebej glasen tudi zato, ker so tekmo s klopi začeli N’golo Kante, Olivier Giroud in Marcos Alonso.

Po tekmi je v bran Masonu Mountu prvi stopil Lampard, podobno pa je storil tudi Cesar Azpilicueta, ki Mourinhu odgovarja, da si je mladenič zaslužil takšno priložnost: “V prvi enajsterici je bil, ker si to zasluži. Na vsakem treningu od sebe  iztisne 100 %, kar so opazili tudi v trenerskem štabu.” 

“V ekipi imamo kar nekaj mladeničev, ki že od rosnih let trenirajo zato, da bodo nekoč nosilci Chelseajeve igre. Pred nami je še dolga pot, a z novo generacijo, ki prihaja, lahko ustvarimo zares izjemno ekipo.” 

“Seveda si noben ni želel sezone odpreti s tako visokim porazom, a taka je realnost. Na nas je, da se iz nedeljske tekme čim več naučimo, le tako bomo lahko napredovali v naši igri,” je še dejal 29-letni branilec.

Londonske modre naslednja preizkušnja čaka že v sredo, ko se bodo v evropskem superpokalu pomerili z Liverpoolom.

Nogometaši Chelseaja so že prispeli v Carigrad, kjer jih v sredo ob 21.00 čaka obračun z Liverpoolom. Vir: Twitter
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 2 Povprečje: 5]
JB