OSTALE NOVICE

Sol Campbell zaključil prvo trenersko avanturo

Legendarni angleški nogometaš se je na samostojno trenersko pot podal lani novembra pri svojih 44 letih, ko ga je na mesto glavnega stratega postavil četrtoligaš Macclesfield Town.


Campbellu je bila zaupana ena poglavitna naloga – obstati v League Two. In to mu je tudi uspelo. Dokaj solidno je odvodil moštvo s severozahoda Anglije ter ga iz območja izpada pripeljal do obstanka v četrti ligi, ki je še zadnja v t. i. angleškem ligaškem sistemu, v katerem se obrača bistveno več sponzorskega denarja ter denarja od televizijskih pravic kot v nižjih kakovostnih razredih.

Po začetku letošnje sezone z eno ligaško zmago, enim porazom ter napredovanjem v ligaškem pokalu pa sta se Campbell ter Macclesfield Town sporazumno odločilia za prekinitev pogodbe. Skrajno nenavadno po zgolj treh tekmah. Uradni razlog ni znan, zagotovo pa ni rezultatski, saj je Campbell glede razpoložljivo gotovo pokazal, da ima trenerski potencial. Kdo ve, morda ga pa že v kratkem vidimo na precej višjem nivoju od angleške četrte lige.

Sol Campbell še v dresu Arsenala, s katerim je osvojil Premier ligo brez enega samega poraza.
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]