OSTALE NOVICE

Pred 28.krogom v Premier ligi

Nazaj v vetrovni premierligaški raj


Do konca jih je še deset. Ta bo torej prva, ki bo vsakomur od igralcev trenerjev in navijačev nakazala, v katero smer jih/nas potiskajo tokovi. V Angliji je v teh dneh zelo vetrovno. Zato tudi nekaj jadralske spretnosti, enako pa potrpežljivosti in modrosti ne bo odveč. Pred nami sta dva velika derbija, ob tem, da bo en odigran z zamikom, ter množica drobnih, a še kako pomembnih taktičnih operacij. Da o tistih, ki se dotikajo omikanosti in bontona zaenkrat raje šepetajmo.

vir: The Independent
vir: The Independent

Končno smo pri tistem spopadu, o katerem najbolj navdušeno sanjata Jose Mourinho in Antonio Conte – oba pa sanjata svojega nasprotnika v poklapani drži in s kislim izrazom na obrazu. Portugalec in Italijan na zadnjih medijskih nastopih pred nedeljsko tekmo nista želela komentirati simpatij, ki jih gojita eden do drugega. Ali bosta Paul Pogba in Alvaro Morata v začetnih enajstericah za zdaj še ne vemo. Francoza na jesenskem obračunu obeh ekip ni bilo, Španec pa je tistikrat zabil čudovit zmagovalni zadetek za modre, takoj zatem pa kar za nekaj mesecev malodane poniknil. Če se Manchester Unitedu ponesreči zagnati svoje turbine, ki je bila v sredo v Sevilli najbrž namenoma oproščena navijših obratov, obstaja možnost, ga Chelsea na lestvici ujame. To pa, verjamem, prebujeni publiki na Old Traffordu nikakor ne bo po volji.

Druga velika bitka 28.kroga bo izjemoma v četrtek zvečer, kajti Arsenal in Manchester City imata to nedeljo opravek na Wembelyju, kjer se bosta v finalu pogodila, kdo bo domov odnesel prvo letošnjo razpoložljivo lovoriko – Ligaški pokal ali zmago v Carabao Cupu.

Kakršnekoli napovedi za četrtek so torej v tem času močno preuranjene.

Ostanimo še pri prvi, najbolj zgodnji nedeljski stvarnosti. To bo prvo od treh zaporednih srečanj, ki jih ima Crystal Palace z občutno močnejšimi nasprotniki. Tottenham je bil na vseh dosedanjih ferburarskih obračunih izjemen, toda tri od petih tekem je le remiziral. Poškodbe pri Crystal Palace pa njegovemu mestnemu tekmecu teoretično omogočajo celo lažjo pot do nove zmage na Selhurst Parku. Lani je to z enim od najlepših zadetkov sezone – s tistim žongliranjem, obratom in natačnim volejem izven kazenskega prostora – kronal Dele Alli.

vir: Newsweek
vir: Newsweek

V Premier ligo nas sicer v soboto zgodaj popoldne nežno vrne zanimiv obračun v Leicesterju. Domačim se ni treba kaj dosti obremenjevati, zato pa je Stoke City še kako lačen točk. Tudi če gostom uspe osvojiti le eno, bo to za njih zaznaven uspeh, medtem ko domačinom tak razplet niti ne bo pustil posebej slabega priokusa.

Zelo podobno kot z leicesterskim je z navigacijskim načrtom za dvoboj med Burnleyjem in Soutnamptonom. Prvi se lahko smeje iz varnega pristana imenovanega mid-table ali sredina lestvice. Drugi je že zelo v paniki. Burnley, mimogrede, zmage ni zabeležil že vse tja od srede decembra.

Zato pa sta hudo visoko na lestvici rizičnosti takoimenovana 6-pointerja ali šest-točkovnika – spopada za biti ali ne biti, spopada, ki ju zelo lepo ponazarja tista pastirska igra Zemljo krast’. Tu gre pač za Točke krast’.

Za Brighton bi bio sila ugodno, da jih ukrade Swaseaju – in obratno. Za West Bromwich pa je nemara še bolj nujno, da jih ukrade Huddersfieldu. In obratno, kakopak!

Pri West Bromu zaradi nedavnega veseljačenja kapetana in še treh najbolj izkušenih igralcev, ki so se isti večer na mini-pripravah v Barceloni lotili tudi komične kraje taxija, niso prav dobrovoljni. Toda na zadnji pokalni tekmi, kljub porazu, West Bromovci niti niso bili tako zelo slabi. In še. Ne gre pozabiti na neverjetno statistiko, ki prav, da je trener Alan Pardew, zdaj strateg West Bromwicha, na zadnjih 52 premierliaških tekmah požel le pičlih 7 zmag.

Liverpool bi po morebitni zmagi proti West Hamu, ki je zelo verjetna, lahko skočil kar na 2.mesto na lestvici. Everton pa bo v soboto pozno popoldne najbrž vsaj malo konkurenčen ratobornemu Watfordu.

In še kvizovsko vprašanje za konec. Kdo je tisti, ki se mu bo že pred tekmo proti nekdanjemu klubu sprožil še dodaten hormon, ki bi nato lahko sprožil še dodaten atom moči, ta pa bi Špancu nemara pomagal sprožiti še kak uspešen strel podoben tistemu na Chelseajeva vrata na začetku meseca? (Gerard Deulofeu)

Naj se fantastičen 28.krog čim prej začne!

banner

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]