CHAMPIONSHIP

Pregled stanja na lestvici v Championshipu

Angleške zelenice tudi med tednom ne samevajo. Večino pozornosti seveda pritegne Liga Prvakov, a v Championshipu klubi ne počivajo. Po približno ¾ odigranih krogov v drugem angleškem prvenstvu se je lestvica že dodobra oblikovala. Kar se tiče samega vrha, je že dalj časa jasno, da bodo Wolvesi iz Wolverhamptona najverjetneje prvaki. Veliko bolj zanimivo je spremljati boje za mesta od 2 do 6 in pa boj za obstanek.


Vir: Wolverhampton Wolves FC

V tem trenutku sta najresnejša kandidata za osvojitev drugega mesta, ki še pomeni neposredno napredovanje, Cardiff City in Aston Villa. Valižani imajo priložnost še drugič zaigrati v Premier League, kjer so že odigrali sezono 2013/14. Prav tako so lahko prvič po nekaj letih zares optimistični navijači Ville. Po mnogih skromnih sezonah je klub pred dvema letoma sramotno izpadel iz Premier League, a očitno so se v Championshipu uspeli pobrati. Birmingham je trenutno brez predstavnika v najvišjem rangu angleškega nogometa in vrnitev Aston Ville bi prav gotovo doprinesla k zanimivosti in geografski raznovrstnosti Premier League. V boj pa se lahko še vedno vmeša četrtouvrščeni Derby County, ki kljub dobrim uvrstitvam v nekaj preteklih sezonah še ni uspel narediti naslednjega koraka.

Šest ekip, ki so uvrščene od petega do desetega mesta in je med njimi le 5 točk razlike, se bori za preostala mesta, ki vodijo v play-off. Če Premier League spremljate že nekoliko dlje, zagotovo poznate Fulham, Middlesborough ter Sheffield United. Nasproti pa jim stojijo tudi manj renomirani klubi, Preston North End, Bristol City in Brentford.

Vir: Dailyexpress

Presenetljivo slabo igra nekaj klubov, ki smo jih zadnja leta pogosto gledali v prvi ligi. Norwich City in QPR se gibljeta nekje v spodnji polovici lestvice, Hull City se bori za obstanek, izstopa pa zadnji Sunderland. Klub s severa Anglije se je kar 5 sezon malodane čudežno izogibal zadnjim trem mestom v Premier League, a naposled lani preričljivo izpadel. Zgodba se letos ponavlja, kar kaže, da je situacija kritična. Za obstanek se krčevito borijo še Birmingham City, Barnsley in Burton Albion. Predvsem slednji ima veliko simpatizerjev, saj gre za pravega palčka angleškega nogometa, ki do 2009 sploh ni bil del t.i. Football League, kar pomeni da so igrali nižje od 4. lige.

Ne dvomimo v to, da Championship v prihodnjih mesecih ne bi ponudil še kakšnega zanimivega boja ali preobrata.

lestvica
Vir: Flashscore
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]